LAŽNA UZBUNA

Pijana digla cijelu županiju na noge pa zaradila prijavu: ‘Ma samo sam se šalila, ne želim se ubiti‘

‘Sve je to alkohol i ljutnja. Uvidjela sam neke stvari‘, branila se 50-godišnjakinja

ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

"Ja se želim ubiti a ne znam kako" – napisala je u SMS-u 50-godišnja S.T. s krajnjeg istoka zemlje na telefon Centra 112. Bila je večer kada se obratila Civilnoj zaštiti nakon čega je dežurni službenik Operativnog centra pokušavao s njom stupiti u kontakt. Nazvao ju je šest puta, a ona je svaki poziv ili prekinula ili odbila pa je alarmiran vukovarski Županijski centar koji je potom digao na noge policajce preko OKC-a.

Dolaskom na njezinu adresu stanovanja, policajci su ju gospođu zatekli u alkoholiziranom stanju, a ona im je pritom rekla: ‘Samo sam se šalila. Neću se ubiti‘.

Zbog lažne obavijesti javnoj službi koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje tog lanjskog 11. prosinca, S.T. je zaradila kaznenu prijavu za lažnu uzbunu.

U slučaj se umiješalo zatim i tužiteljstvo koje za 50-godišnjakinju traži pet mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana, a kako u podignutoj optužnici predlažu izdavanje kaznenog naloga, Općinski sud kojem je dodijeljen spis je nalog po to prijedlogu i izdao te S. T. nepravomoćno osudio i naložio joj plaćanje 66 eura sudski troškova.

- Sve sam to radila u alkoholiziranom stanju i u ljutnji jer kad nešto istinito trebam prijaviti ne doživljavaju me. Mogu malo popiti, ne treba mi puno. Kad ne pijem nikad to ne radim. Poštujem policiju i zakon i sve, samo što mene nitko ne poštuje. Uzmem od 2 litre pivu i popijem dvije krigle, dakle oko jedne litre, i brzo me uhvati jer ne jedem. Napisala sam tu poruku i poslala na 112. Netko me zvao ali ne znam tko. Kad su došli policajci rekla sam im da se ne želim ubiti. Jedno deset puta sam zvala policiju. Sve je to alkohol i ljutnja. Oči mi je otvorio M.R. i uvidjela sam neke stvari – branila se 50-godišnjakinja u tužiteljstvu naglasivši da je svjesna da to što je uradila nije u redu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:39