STRAVIČAN NAPAD

Pitbull ubio maltezera u Splitu, svjedoci u potpunom šoku, vlasnik pobjegao: ‘Nije ga puštao dok nije umro, to je bilo krvoproliće...‘

Pas je krenuo trčati za maltezerićem, uhvatio ga je za vrat i nije puštao dok ga nije ubio

Ilustracija

 Jack Guez/Afp

Večernja šetnja za jednog maltezera bila je kobna. 16-godišnji Điđi posljednji je put sa svojom 70-godišnjom vlasnicom u Splitu izišao u šetnju - napao ga je i ubio drugi pas, piše Dnevnik.hr.

O groznoj nesreći, zbog koje je vlasnica maltezera u šoku te nije u stanju o tome govoriti, oglasila se jedna od svjedokinja masakra.

"Oko 23:20 kod caffe bara Modesty, nedaleko od centra, susjeda je šetala svojeg maltezerića. Stala je ispred zgrade da pas obavi nuždu i onda se zaputila natrag kući. U šetnji sa svojim pitbulom bio je i mladić od 20-ak godina, momak je u ruci držao uzicu, a pas nije bio vezan, niti je na njušci imao brnjicu", ispričala je svjedokinja.

"Pas je krenuo trčati za maltezerićem, uhvatio ga je za vrat i nije puštao dok ga nije ubio. Gospođa je počela kričati i plakati, a mi koji smo to vidjeli skočili smo pomoći. Ljudi su šakama udarali pitbula, a jedna gospođa pokušala je rukama rastvoriti čeljust agresivnom psu, ali nije reagirao", rekla je.

Da bi stvar bila gora, vlasnik nije pokušao odvojiti svojeg psa od malenog maltezera te je nakon što je maltezer već bio mtav povikao da pitbul uopće nije njegov i onda pobjegao. Ostavio je za sobom agresivnog psa koji je ipak otišao za svojim ne-vlasnikom.

Građani su o svemu obavijestili i policiju koja je po dolasku na mjesto nesreće uzela izjave svjedoka i napravila očevid. Građanima su objasnili da moraju pregledati nadzorne kamere.

"Ja znam da je taj dečko tijekom napada izvikivao ime psa, ali bila sam u tolikom šoku da se ne sjećam imena pa nisam mogla reći ni policiji", rekla je Splićanka.

"Strah nas je pustiti svoje pse u kvartu u kojem živimo, bojimo se da će opet on naletjeti sa svojim pitbulom. Ne daj Bože da zaskoči nas ili naše pse. Danas-sutra može napasti nečije dijete", rekla je i dodala da su svi vlasnici pasa od napada puno oprezniji.

"To je bilo krvoproliće. Svi smo i dalje pod šokom. Vlasnici je jučer još bio i rođendan. Tuga je to što se dogodilo, prestrašno", zaključila je.

Navela je i kako smatra da bi zbog ovog i sličnih napada trebala regirati veterinarska inspekcija i da se agresivnog pitbula uspava, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:01