IZNERVIRALI GA MOLITELJI

Pljunuo Ivana Pernara u lice, učas je strpan u maricu, sada je saznao kaznu: ‘Prolazio sam Trgom, kad sam ih vidio...‘

Približio se oštećenom Pernaru na dva metra i sadržaj usta, dakle slinu i sekret, ispljunuo mu u lice

Ivan Pernar često dolazi na prosvjede Molitelja i kontraprosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića  

 Nera Simic/Cropix

Da je pljunut u lice, bivši saborski zastupnik Ivan Pernar i sam je javno objavio na društvenim mrežama kao i da je radi toga "neki ljevičar uhićen i strpan u maricu". Bilo je to 6. travnja ove godine na Trgu bana Josipa Jelačića oko 8.30 sati tijekom održavanja vjerskog skupa muškaraca u organizaciji Vitezova bezgrešnog srca Marijina, a koji se održava svake prve subote u mjesecu. A muškarcu čija je pljuvačka pogodila Pernara u lice pa je postupala policija, suočio se sa kaznom. Prekršajna sutkinja je, stoga, nakon provedenog postupka odlučila 27-godišnjeg Ivana Š. ‘lupnuti‘ po džepu sa 200 eura, a kako mu se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, novčana kazna mu se umanjuje za 39,82 eura tako da još mora podmiriti 160,18 eura kazne. Sudskih troškova je, pak, oslobođen platiti.

Pljuvač Ivan Š. svoju obranu u sudnici nije iznio zbog poslovnih obaveza već je ista pročitana nakon što je svoje viđenje problematike sudu dostavio u pisanom obliku. Nakon što se uvodno ispričao jer nije u mogućnosti prisustvovati sudskoj raspravi radi nepromjenjivog rasporeda na poslu, pokušao je obrazložiti razloge svog (ne)djela pritom naglasivši kako ne želi umanjiti niti težinu slučaja niti vlastitu krivnju.

image

Ivan Pernar na Trgu snimljen dok pred njim stoji Ivan Š. i pljuje ga nakon čega odlazi, a Pernar ga slijedi

Tiktok Ivan Pernar/

- Prolazeći Trgom bana Josipa Jelačića obratio sam pažnju na tadašnji događaj (molitelji i protuprosvjednici) i približio se vidjeti o čemu se radi. Osoba (g. l.P.) nad kojom sam počinio kazneno djelo snimala je osobe koje su sudjelovale u protuprosvjedu, a policijski službenici su g. l.P. štitili i branili, što je u meni izazvalo ljutnju i osjećaj nepravde. Poveden svojim osjećajem i ljutnjom počinio sam kazneno djelo i brzom reakcijom policijskih službenika priveden. Smatram da je moje djelo bilo nepromišljeno, nezrelo i krajnje nepotrebno te sam spreman snositi posljedice istog. Čvrsto se nadam Vašem razumijevanju pri određivanju kazne, obzirom da još uvijek nisam stalno zaposlena osoba, živim u najmu i tek počinjem graditi svoj život i budućnost. - napisao je u svoju obranu Ivan Š. Kojem je sud kao olakotne okolnosti potom uzeo u obzir priznanje prekršaja i kajanje, dok otegodnih okolnosti nije bilo.

A prema optužnom prijedlogu PU zagrebačke, Ivan Š. je u 8.35 sati na Trgu, čim je ugledao Ivana Pernara na udaljenosti od 20 metara, počeo mu se približavati te je na udaljenosti od dva metra vidljivo da priprema pljuvačku u ustima. Potom se približio oštećenom Pernaru na dva metra i sadržaj usta, dakle slinu i sekret, ispljunuo mu u lice.

Navedenim je potezom počinio prekršaj iz članka 6. stavka 1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a kažnjivog po članku 6. st. 1. istog Zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:07