KONTROVERZNI SVEĆENIK SE POTUKAO U BIOGRADU

Poduzetnik odalamio fra Šimu šakom i nogom kada je vidio da pije kavu s njegovom suprugom!

Kada ih je ugledao, najprije je nasrnuo na suprugu, a fra Šime joj je priskočio u pomoć
 Ivo Ravlić / CROPIX

ZAGREB - Fra Šime Nimac, bivši župnik Baške Vode, osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti nakon nestanka s gotovo 10 milijuna kuna crkvenog novca, u nedjelju ujutro napadnut je u Biogradu na moru. Dok je ispijao jutarnju kavu u kafiću biogradskog trgovačkog centra u društvu ženske osobe srednjih godina, na fra Šimu je nasrnuo 54-godišnji biogradski poduzetnik odalamivši ga šakom i nogom. Fra Šime je u napadu lakše ozlijeđen, no odbio je liječničku pomoć nakon što je pozvao policiju .

- U kafiću u sklopu trgovačkog centra u Biogradu nešto prije podne došlo je do narušavanja javnog reda i mira nakon što je 54-godišnjak nasrnuo na 34-godišnjaka udarivši ga navodno bez ikakvog povoda šakom i nogom - kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je protiv 54-godišnjaka podignula optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Također mu je određena i zaštitna mjera zabrane približavanja 34-godišnjem fra Šimi.

UHIĆEN NAJTRAŽENIJI SVEĆENIK U HRVATSKOJ Fra Šimu odao signal mobitela, s njim je bila i djevojka?

Prema neslužbenim informacijama, do sukoba i biogradskom kafiću je došlo nakon što je 54-godišnjak vidio fra Šimu kako sjedi sa njegovom suprugom sa kojom je svećenik duže vrijeme u bliskim odnosima. Nakon što ih je ugledao, 54-godišnjak je najprije nasrnuo na suprugu, a kada joj je fra Šime priskočio u pomoć, ovaj ga je izudarao nogom i šakom. Fra Šime je pozvao policiju nakon čega je sukob završen, a supružnici su se nakon odlaska nastavili prepirati.

Fra Šime Nimac uhićen je u Zagrebu u listopadu nakon čega je kazneno prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti jer je crkveno zemljište u Baškome polju bez odobrenja crkvenih vlasti prodao tvrtki ČSunčani bast« iz Splita, a novac od prodaje, više od devet milijuna, zadržao. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu, a kao mjeru opreza sud mu je oduzeo putovnicu te se jedanpup na tjedan mora javljati u policijsku postaju u Benkovcu. Fra Šime, naime, ima prijavljeno prebivalište u Lišanima Ostrovičkim, gdje mu žive majka i otac, a kako je to područje djelovanja benkovačke policije njima se mora javljati jednom mjesečno. Nakon njegova bijega, crkvene vlasti su se ogradile od njegovih postupaka izraživši žaljenje zbog "opravdanog zgražanja javnosti nezasitnim egoizmom pojedinca", te su se ispričale "cjelokupnoj hrvatskoj javnosti" zbog njegova ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:20