UŽAS

Pokušao zapaliti poznatu hrvatsku pizzeriju, pa kuću, pa još imovine, a onda je na red došla karma - dok je bio mortus pijan!

Tužiteljstvo 49-godišnjaka tereti za dovođenje u opasnost života i imovine ali i za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama

Ilustrativna fotografija

 /Ranko Šuvar/ Cropix

Nepuna dva mjeseca nakon što je pokušao zapaliti poznatu zagorsku pizzeriju Oro-goro i obiteljsku kuću u sklopu objekta, a potom još i drugu imovinu, Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je podignulo optužnicu protiv 49-godišnjeg muškarca. Terete ga za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ali će i kazneno odgovarati zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Obzirom da je tijekom paljenja osumnjičeni zadobio opekline, prvo je završio u Općoj zabočkoj bolnici na sanaciji ozljeda, a u tužiteljstvu je ispitan tek prošlog tjedna.

- Podignutom optužnicom okrivljenog 49-godišnjaka se tereti da se u večernjim satima 27. lipnja 2024., dovezao automobilom do ugostiteljskog objekta u jednom gradu na području Krapinsko-zagorske županije i iz prtljažnika vozila izvadio kanister te zapaljivom tekućinom polio dvorišnu asfaltnu podlogu, vrata kuhinje objekta, garažna vrata obiteljske kuće, čemprese i dva osobna automobila. Tereti ga se da je potom zapalio tu tekućinu i na opisani način izazvao požar, kao i da je nanio štetu i doveo u opasnost imovinu te život i tijelo gostiju i zaposlenika budući da je ugostiteljski objekt radio u to vrijeme - navodi se u optužnici zagorskog tužiteljstva.

Također tužitelji otkrivaju da se okrivljeni potom odvezao do obiteljske kuće oštećene 65-godišnjakinje u istom gradu i potom zapaljivom tekućinom polio fasadnu oblogu kuće kod ulaznih vrata, prozor dnevnog boravka te vanjsko stubište i ulazna vrata nakon. Za kraj je zapalio prolivenu tekućinu i izazvao požar koji je nanio štetu i doveo u opasnost imovinu i ljudske živote je vlasnica u to vrijeme bila u kući.

Ubrzo je otkriveno i da je rastrojeni kršitelj zakona bio pijan. Imao je 1,37 promila alkohola u krvi.

- Okrivljenika se tereti i da je od neutvrđenog dana do 28. lipnja 2024., u obiteljskoj kući u drugom gradu na području iste županije, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, zasadio i uzgajao drogu marihuana za vlastitu konzumaciju, pa su policijski službenici tijekom pretrage navedene kuće pronašli dvije biljke konoplje marihuana - kažu za kraj iz tužiteljstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:27