PRISJELA MU SVADBA

Policajac skrivio nesreću i pobjegao pa nepoznatoj ženi ponudio 700 eura da preuzme krivnju: ‘Bio sam pijan i šmrkao sam, prvi put‘

Žena koja je pristala preuzeti odgovornost u zamjenu za 700 eura i plaćanje kazne, po ulasku u postaju se predomislila...

Ilustrativna fotografija

 /Damir Krajač/croix

Mladi županjski policajac (31) zakomplicirao si je život kad je ljetos u gluho doba noći nakon izazvane prometne nesreće odlučio pobjeći. Bilo je to 13. srpnja oko 3:30 sati kad je na kružnom toku Mislavove, Gajeve i Lapovačke ulice ostavio oštećeni auto s kojeg je skinuo obje registarske pločice i nestao.

Na tome se, sudeći prema svemu, nije zaustavio, nego je oko 6 ujutro nazvao svog kuma i potom s jednom ženskom osobom dogovorio da za 700 eura prizna prometni grijeh u prekršajnom postupku i da će joj platiti novčanu kaznu. S odmakom od tri sata, ta ženska osoba nazvala je policiju i rekla da je upravo ona bila za upravljačem, a kad je došla u PP Vinkovce, "proradila" joj je savjest, ali i strah jer su je upozorili da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo pa im je otkrila da je nesreću ipak izazvao njihov kolega.

Vrlo brzo na razgovor je priveden upravo 31-godišnji nesavjesni policajac kojeg su na kraju kazneno prijavili za sprečavanje dokazivanja jer je osobu, kojoj je obećao dar, naveo na davanje lažnog iskaza s ciljem da oteža dokazivanje u prekršajnom postupku.

- Bio sam u svatovima i vraćao se kroz Novo Selo. Prošao sam groblje i došao do tog kružnog toka. Bio sam jako pijan i nepromišljen te sam se uplašio, skinuo tablice i krenuo kući. Probudio sam suprugu i rekao joj što se dogodilo. Odmah mi je rekla da se prijavim, ali nisam htio od straha pa sam nazvao kuma i pitao ima li nekog tko bi htio prihvatiti prekršaj da bi mi se nakon 20 minuta javila ženska osoba, ali da ću je debelo počastiti i platiti kaznu. Potom me zvala policija. Nisam se htio javiti, a onda ipak jesam rekavši da je ta žena vozila. Po dolasku u postaju s patrolom, planirao sam reći istinu te poslao poruku ženi da ne dolazi. Pri ulasku u postaju načelnik mi je rekao da dobro razmislim što ću reći. Priznao sam da sam vozio i da ne bježim od odgovornosti - branio se posrnuli policajac otkrivši potom da je tu noć popio pet piva, Jack Daniels... Zatim je dodao i da je u toaletu tijekom svadbe susreo nepoznatu osobu i upitao je: "Je l‘ dobra roba, majstore?".

- Odgovorio mi je da je ekstra te me počastio. Ušmrkao sam bijelu praškastu tvar negdje oko 22 sata. Srce mi je počelo lupati, pričao sam puno gluposti, bilo mi je prvi put. Alkohol pak konzumiram prigodno, povremeno. Za vožnju nisam bio sposoban, mislio sam da ću voziti polako i sigurno, ali u kružnom toku, gdje sam trebao izaći, nastavio sam voziti i dodao gas pa me zabacilo. Udario sam u bankinu, otpao mi je desni kotač na autu starom 18 godina, aktivirao se zračni jastuk, skinuo sam tablice, auto ostavio otključan i u njemu prometnu i vozačku. Sjećam se samo da sam trčao i bježao i onda molio kuma da mi pomogne - opisao je dalje prijavljeni policajac koji iza sebe ima šest godina rada u policiji.

Idući na potezu su tužiteljstvo i nadležni sud pred kojim će policajac kazneno odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 20:18