SPAS U ZADNJI ČAS

Policajci plovili po nabujaloj Savi pa uočili čamac i ljude na njemu: ‘Voda je prodirala i tonuo je...‘

Policajci su strane državljane koji su nezakonito ušli u RH, odveli u postaju i pružili im potrebnu pomoć, ponudili hranu i piće

ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Zahvaljujući budnom oku policije i samim time pravovremenoj reakciji, iz nabujale Save spašeni su migranti koji su se nalazili na čamcu u koji prodire voda.

Bilo je to u srijedu oko 8.30 sati kada su tijekom nadzora državne granice sa službenim vozilom uočili kod Doline drveni čamac s nekoliko osoba kako se kreće prema Hrvatskoj iz smjera Bosne i Hercegovine.

- Dolaskom do čamca policijski službenici su uočili da se u čamcu nalazi veća količina vode te da se nastavlja puniti vodom i tonuti. Osobe na njemu su smjestili na službeno plovilo te ih prevezli do obale, a potom u policijsku postaju, gdje su im ponudili liječničku pomoć te osigurali hranu i piće. Utvrđeno je da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito pokušali ući u Republiku Hrvatsku te se nastavlja daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima i Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti - kažu iz PU brodsko posavske.

Policija je ovim potezom opetovano pokazala kako je uvijek spreman pomoći, međutim, apeliraju na sve da su "ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i predstavlja stvarnu opasnost za život".

- Stoga ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:51