UDAR NA DILERE

Policajci pretražili dva stana i auto: Priveli dvojicu nakon što su kod njih pronašli oko kilogram opijata

Dvojica muškaraca su zbog kokaina i marihuane kazneno prijavljena za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Zaplijena droge u Zagrebu

 PU zagrebačka/

Dva stana na području Zagrebačkoj Stenjevca te Črnomerca okupirala je proteklih dana policija nakon što su korisnike tih prostora povezala s opijatima.

Uhitila je dvojicu muškaraca starih 31 i 35 godina te ih kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a policija je kroz istraživanje potvrdila sumnje da je dvojac na neutvrđeni način, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavljao veće količine droge točnije kokaina i marihuane.

Drogu su, kažu iz PU zagrebačke, osumnjičeni skrivali, vagali i prepakiravali u stanu na području Stenjevca u kojem su boravili kao i u stanu na području Črnomerca koji su koristili. I otamo su opijati kolali dalje do krajnjih korisnika.

Na temelju sudskog naloga policija je u pretrazi stana u Stenjevcu u kojem dvojac boravi pronašla 369,3 grama marihuane pakirane u osam pakiranja kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

image

zaplijena droge u Zagrebu

PU zagrebačka/

Drugi, pak, stan na Črnomercu koji dvojac koristi, krio je nešto slabiji plijen. Otamo im je oduzeto 226,3 grama marihuane pakirane u sedam paketa kao i još jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje s tragovima droge.

Osim stanova, kriminalisti odjela droga zavirili su i u osobni automobil kojim se koriste te su i u njemu pronašli drogu - točno 345,4 grama marihuane kao i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje zabranjenih supstanci.

Iz PU zagrebačke kažu da su dvojcu osumnjičenih predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu protiv njih dostavili novozagrebačkom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:25