DRAMA U RIJECI

Policajci se nagutali dima dok su bez zaštitne opreme iz plamteće kuće spašavali nepokretnu ženu

Veći dio kuće je izgorio, a policija intenzivno traga za muškarcem koji je u bijegu i za kojeg sumnjaju da je krivac za požar

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Veliku hrabrost pokazali su policajci I. policijske postaje Rijeka, koji su sebe izložili opasnosti jer su iz zapaljene kuće na području Kastva, u koju su ušli bez ikakve dodatne opreme, izvukli nepokretnu ženu.

Naime, bilo je to još 8. kolovoza kad su policajci dolaskom na mjesto događaja vidjeli vatru i gusti dim u prizemlju kuće, dok su se s kata, gdje je također već bio vrlo gusti dim, čuli pozivi u pomoć.

- Policijski službenici bez oklijevanja priskočili su u pomoć te iz kuće iznijeli nepokretnu ženu u dvorište, dok je muškarac koji je bio s njom uspio samostalno izići. Međutim, zbog širenja vatre i dima, ženu su ponovno morali prenijeti na drugo mjesto kako bi joj se pružila potrebna liječnička pomoć.

Osim spomenutoj ženi i muškarcu, liječnička pomoć pružena je i policijskim službenicima koji su sudjelovali u iznošenju žene iz kuće te se pritom nagutali dima - kažu iz PU primorsko-goranske dodajući da je požar brzo ugašen zahvaljujući vatrogascima.

Sutradan su obavili očevid u suradnji s protupožarnim inspektorom te je utvrđeno da je požar podmetnut i da je uzrok ljudski faktor.

- Uslijed požara nastala su znatna oštećenja prostorija, namještaja i uređaja u prizemlju kuće. Požarom je oštećen 62-godišnji hrvatski državljanin, a točan iznos materijalne štete bit će utvrđen naknadno. Policija u vezu s izazivanjem požara dovodi osobu koja je trenutačno u bijegu te se za njom intenzivno traga - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 22:14