OBRAČUN U SLAVONIJI

Policija još ne može razgovarati s ozlijeđenim muškarcem u Slavonskom Brodu

Kako smo već pisali, netom prije tragedije njih dvojica su kuhali ručak te su se posvađali
 Nenad Opačak/Cropix

Dok se po nalogu tužiteljstva čekaju rezultati obdukcije preminulog Ž. K., ali i oporavak A. I. od ozljeda u brodskoj bolnici, kriminalisti u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastoje raspetljati slučaj koji je u srijedu užasnuo Slavonski Brod.

S ozlijeđenim muškarcem čije su vapaje čuli susjedi, pa su pritekli u pomoć i na kućnom ga pragu zatekli krvavog s ubodno-reznim ranama te odmah zatim u 11.28 okrenuli broj policije, istražitelji još nisu uspjeli razgovarati jer je njegovo zdravstveno stanje nakon operativnog zahvata i dalje ozbiljno.

U tijeku je zato analiza dokaza izuzetih iz kuće u kojoj je pokojnik živio, a koja se nalazi na odvojku koji spaja Kvaternikovu i Stipetićevu ulicu u Slavonskom Brodu. Tko je prvi posegnuo za nožem, koji je mehanizam nastanka ozljeda i koji je okidač bio za tragediju koja je uništila živote dvojici prijatelja te koja je okončana smrću jednog i operativnim zahvatom drugog, još nije poznato. O svemu tome ovisi točna kvalifikacija kaznenog djela koja bi, prema posljednjim informacijama, moglo biti ubojstvo iz nehaja.

Kako smo već pisali, netom prije tragedije njih dvojica su kuhali ručak te su se posvađali. Bili su navodno pripiti još od izlaska u obližnji kafić večer prije. Tu prepirku, međutim, nitko od stanara ulice navodno nije čuo, ali su čuli vapaje gosta kuće koji zaziva: "Upomoć!"

- Spremao sam se za izlazak jer sam žurio na posao, kad sam kroz prozor začuo povike: "Upomoć! Upomoć, ljudi!" Glas nisam prepoznao. Izašao sam i pogledao u susjednu kuću. Prišao sam tim vratima koja su bila otvorena. A kad ono na podu preko praga leži dečko u krvi i ruka izbačena van. Taj glas dozivanja u pomoć još mi odzvanja u glavi.

Osjetite nemoć i prođu vas trnci, a ne znate u tom trenu jeste li i vi možda u opasnosti. Nisam tad znao da je drugi mrtav unutra u kući - ispričao nam je susjed otkrivši da su sukobljeni muškarci bili problematični te da je zbog njihove galame policija bila intervenirala i prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 12:06