AKCIJA TAHOGRAF

Policija na autocesti ciljano zaustavlja autobuse, vozače isključuje iz prometa, a kazne koje dijele su paprene!

Vozači dva autobusa BiH oznaka manipulirali uređajima i tuđom karticom

varali na tahografima

 Mup/

Kršitelji prometnih pravila nikako da shvate da su hrvatske ceste, ponajviše autoceste, prepune policije. S početkom turističke sezone policijski su službenici Mobilne jedinice Ravnateljstva policije krenuli u pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

- Na taj način preventivnim mjerama, ali i represivnim aktivnostima djeluju se na sprječavanje nastanka prometnih nesreća u kojima spomenuta vozila najčešće sudjeluju, a koje u pravilu rezultiraju najtežim posljedicama - kažu iz MUP-a.

Pa su tako na kolniku autoceste A3, točnije na odmorištu Gračenica jučer u utorak oko 11 sati zaustavili ciljano autobus bosanskohercegovačkih oznaka.

image

varali na tahografima

Mup/

- Provedenim nadzorom utvrdili su kako vozači manipuliraju podacima tahografskog uređaja. Zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaje propisane Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, vozačima su izrečene novčane kazne od 920 eura, dok je pravnoj osobi, odnosno vlasniku, izrečena novčana kazna u iznosu od 3310 eura.

Šest sati kasnije, identična situacija i na odmorištu Novoselec na autocesti A3. I opet je policajcima za oko zapeo autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

image

varali na tahografima

Mup/

- Provedenim nadzorom utvrdili su da vozači upravljaju autobusom te se pritom koriste tuđom karticom vozača i manipuliraju podacima tahografskog uređaja. Zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaje propisane Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu jednom vozaču je izrečena novčana kazna od 920 eura, drugome u iznosu od 1840 eura, dok je pravnoj osobi, odnosno vlasniku, izrečena novčana kazna od 6620 eura - kažu još iz Ravnateljstva policije ističući kako su vozači isključeni iz prometa kako bi iskoristili propisani dnevni odmor.

I za kraj treba reći da policija navedenu akciju na prometnicama diljem zemlje nastavlja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 23:17