PREMINULA MLADA MAJKA

Policija objavila detalje nesreće na Viru: Pijani vozač (29) pokosio cijelu obitelj, napuhao je 1,75 promila

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup

Mjesto nesreće

 Hrt Screenshot/

Prema rezultatima očevida prometna nesreća se dogodila sinoć oko 23,40 sati u ulici Put lozica kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju te vidljivosti (noć) ceste izgubio nadzor nad vozilom te sišao na desnu stranu kolnika, uslijed čega desnim kotačem silazi van kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake.

Nakon udara u pješake, koji su od siline udarca odbačeni van kolnika, vozilo se prevrnulo.

Od posljedica nesreće na mjestu događaja preminula je hrvatska državljanka u dobi od 24 godina.

Druge osobe, jedna odrasla i troje djece su poradi zadobivenih ozljeda upućeni na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su kod 28-godišnjeg hrvatskog državljana te dvoje djece konstatirane teške, a kod jednog djeteta lake tjelesne ozljede.

U trenutku prometne nesreće pješaci su se kretala uz rub kolnika na kojem ne postoji nogostup niti druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Za vrijeme vršenja očevida, kolnik navedene ulice bio ja zatvoren za sav promet u vremenu od 00,40 do 05,30 sati.

Provedenim alkotestiranjem, kod 29-godišnjeg vozača, hrvatskog državljanina utvrđena je koncentracija alkohola od 1,75 g/kg, te je isti uhićen i smješten u prostorije policije.

Nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovno prometu.

O nesreći na Viru, nakon što je dežurni zamjenik županijskog odvjetnika zadarskog tužiteljstva u suradnji sa zadarskim prometnim policajcima proveo očevid koji je okončan jutros u zoru, oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo iz Zadra.

- Prema dosad utvrđenom, 29-godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola kolnikom ceste Put Lozice u Viru te je uslijed neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom vozila naletio na četvero pješaka (dvoje odraslih rođenih 1996. i 2000. godine te troje djece rođeno 2020., 2021 i 2023. godine) od kojih je 24-godišnja pješakinja smrtno stradala dok su još tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a jedna je lakše ozlijeđena - kažu iz zadarskog Županijskog odvjetništva.

Beživotno tijelo preminule žene prevezeno je na obdukciju odjel patologije zadarske bolnice, a iz tužiteljstva još kažu da je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja "nakon kojeg državno odvjetništvo očekuje da policija podnese kaznenu prijavu i privede osumnjičenika pritvorskom nadzorniku".

- Državno odvjetništvo izdalo je potrebne naloge te će poduzeti daljnje zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja kao i utvrđivanje mehanizma nastanka prometne nesreće - zaključuju za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 13:44