NOĆNA BUKTINJA

Policija objavila detalje o zapaljenom autu i motoru rovinjskog načelnika: ‘Ma kakav tehnički kvar...‘

Načelnik rovinjske policije do sada se nije oglašavao, a prema do sada dostupnim informacijama, nije poznato kome se mogao zamjeriti

Automobil načelnika policijske postaje u Rovinju koji je stradao u oštećen u požaru

 Goran Sebelic/CROPIX

Osobni automobil i motocikl pulskih registracija u vlasništvu načelnika rovinjske policijske postaje izgorjeli su u noći na nedjelju u Rovinju u požaru koji je podmetnut, a plamen se proširio i na susjedni automobil slovenske registracije, rekla je u nedjelju glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Sokač je dodala da policija utvrđuje okolnosti događaja i traga za počiniteljem.

"Uzrok požara je otvoreni plamen nepoznatog podrijetla, odnosno požar je podmetnut jer je očevidom koji su obavili policijski službenici s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja utvrđeno kako se u ovom slučaju ne radi o tehničkom kvaru", rekla je Sokač.

image

Automobil načelnika policijske postaje u Rovinju koji je stradao u oštećen u požaru

Goran Sebelic/CROPIX
image

Automobil načelnika policijske postaje u Rovinju koji je stradao u oštećen u požaru

Goran Sebelic/CROPIX

Iz Policijske uprave istarske naveli su da je u noći sa subote na nedjelju oko 00.50 sati u Ulici sv. Brigite u Rovinju na zasad neutvrđen način izbio požar na automobilu pulske registracijske oznake, a vatra se proširila i na susjedni motocikl, također pulske registracijske oznake, oba u vlasništvu 55-godišnjaka. Riječ je o privatnim vozilima čiji je vlasnik načelnik rovinjske policije.

Ne oglašava se

Plamen se s motocikla proširio na susjedni automobil slovenske registracijske oznake u vlasništvu 74-godišnjeg slovenskog državljanina, a zbog djelovanja topline oštećene su i kanta za komunalni otpad te obližnja nadstrešnica, dodaju iz policije.

U tom događaju nitko nije stradao, vozila i motocikl su u potpunosti izgorjela, a još uvijek nije utvrđena materijalna šteta.

Načelnik rovinjske policije do sada se nije oglašavao, a prema do sada dostupnim informacijama, nije poznato kome se mogao zamjeriti.

image

Automobil načelnika policijske postaje u Rovinju koji je stradao u oštećen u požaru

Goran Sebelic/CROPIX

No, ovo nije prvi put da se policajcima podmeću požari na automobile.

Tako je u travnju prošle godine podmetnut požar dvojici policajaca na Cresu. Istraga je pokazala da je uzrok požara na automobilima ljudska radnja, odnosno inicirani su zapaljivom tekućinom. Iz Policijske uprave primorsko-goranske nakon provedenog očevida, u kojem su uz policijske službenike sudjelovali i protupožarni inspektori, naveli su da su u požaru oštećena četiri vozila riječkih registracijskih oznaka, i to vozila marke Mahindra i Škoda, s kojih se požar proširio na još dva vozila parkirana u blizini, Suzuki i BMW.

Policajci na udaru

U Zagrebu je gorio i automobil u vlasništvu supruge šefa osiguranja zatvora u Remetincu. Tada su izvijestili da su u zadnje dvije godine zapaljena tri automobila djelatnika iz zatvorskog sustava. Dva su izgorjela u Zagrebu, jedan je zapaljen u Karlovcu.

Godine 2019. netko je zapalio Opel u Splitu, čiji je vlasnik bio inspektor kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske. Utvrđeno je da je požar namjerno izazvan, a uzrok je zapaljiva tekućina. S obzirom na to da se radilo o policijskom službeniku s više od 20 godina staža u istraživanju kriminalnih radnji, krug osumnjičenih je velik, pisali su tada mediji.

Za sve navedene slučajeve najveći problem je to što prilikom potpunog uništenja vozila nestanu dokazi koji bi lako doveli do počinitelja, tako da je pitanje hoće li i u najnovijem slučaj iz Rovinja počinitelj biti uhvaćen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:05