DETALJI UHIĆENJA

Policija otkrila kako su našli vozača koji je autom ubio dječaka: ‘Čuli smo kako govori majci, a kad nas je vidio...‘

‘Krenuli smo za njime, uporabli smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati...‘
 Nenad Opacak/Cropix

U stravičnoj prometnoj nesreći u Cagama u blizini Okučana u večernjim satima u petak, pri povratku s treninga, život je izgubio 13-godišnji dječak Krešo Zeba. Na njega je naletio pijani vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće. Dječak se vozio na biciklu u društvu dva prijatelja od 14 i 15 godina, koji su srećom prošli bez ozljeda, a u stanju šoka su pobjegli kućama.

Osumnjičenik je uskoro pronađen u svojoj kući, neslužbeno u Trnakovcima, u istoj općini, i susjed je dvojici preživjelih, dok je poginuli iz Benkovca. Izmjereno mu je 2,45 promila.

"Počinitelj je sjedio u dvorištu i kada nas je vidio, krenuo je bježati, ničim izazvan. Krenuli smo za njime, uporabli smo sredstva prisile, počeo je biti agresivan, vrijeđati, napadati...", ispričao je za Novu TV Mijo Kršić, voditelj Službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske.

image
Nenad Opacak/Cropix

Trojica dječaka nisu nosila kacige ni reflektirajuće prsluke. Osumnjičenik pak tvrdi kako je bio na gradilištu u Zagrebu, nakon čega se vratio u Okučane i počeo piti.

Iz policije kažu kako gotovo da nema tragova kočenja, a sumnja je bačena na njega kada su vidjeli razbijeno vozilo ispred kuće i čuli ga kako kaže majci da ništa ne govori.

image
Nenad Opacak/Cropix

"On je svjestan da je naletio na djecu i svjesno im nije pomogao. Optužio ih je da su trebali ići nogostupom... Koncentracija alkohola je bila zastrašujuća, 2,45 promila...", dodao je Kršić.

Dan nakon s 13-godišnjakom su se došli oprostiti prijatelji i poznanici.

image
Nenad Opacak/Cropix

"Tragedija? Ma kako ne, ne mogu, ne mogu.... Katastrofa, bilo je prometnih nesreća u zadnjih 20 godina, cesta je divlja...", rekao je Josip Jelačić.

"Sin mi nije spavao, nisam ni ja... Sve se desilo tu, nama pred očima... Tuga teška", rekao je za Novu TV potreseni Bojan Ćosić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:11