ZAVRŠILI U ZATVORU

Policija u Zagrebu imala pune ruke posla s prometnim prekršiteljima: Vozili bez vozačkog ispita, pod utjecajem droga...

Trojici nesavjesnih vozača određeno višednevno zadržavanje u zatvoru

Ilustracija

 Zvonimir Barisin/Cropix/Cropix

Zagrebačka policija je izvijestila da su nadležni sudovi tijekom petka i subote odredili trojici nesavjesnih vozača zadržavanje u zatvoru u trajanju između 11 i 15 dana.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) priopćila je da je 45-godišnjaku određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana nakon što je u petak oko 1 sat, u Ulici Svetice, zatečen kako upravlja automobilom daruvarskih oznaka dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima B kategorije.

Kako je 45-godišnjak svojim ponašanjem i izgledom odavao da je pod utjecajem opijata, ponuđeno mu je preliminarno testiranje na prisutnost droga, što je odbio, kao i liječnički pregled vađenja krvi i urina pa je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opijata.

Potom je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak.

Vozio teretno vozilo bez položene ijedne kategorije

Također u petak, oko 20,30 sati u Folnegovićevoj ulici, zaustavljen je 39-godišnjak koji je upravljao automobilom makarskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da je 39-godišnjak upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak.

U subotu oko 7 sati, u sesvetskoj Zagrebačkoj ulici, zaustavljen je 22-godišnjak koji je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih oznaka. Očevidom je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako u krvi ima 0,2 promila alkohola.

Stoga je nakon otrježnjenja doveden na Općinski sud u Sesvetama gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 11 dana, nakon čega će se protiv 22-godišnjaka nastaviti prekršajni postupak, dodaje PUZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:30