SERIJA PLJAČKI

Policija u Zagrebu presrela taksi s 5 putnika: ‘Četvorica su maloljetna, povezujemo ih s nizom razbojništava‘

Strani državljani trećih zemalja, koji pružaju taksi usluge po Zagrebu, česta su meta lopova koji naruče vožnju pa ih opljačkaju

Ilustrativna fotografija

 Cropix

Serija razbojništava nad vozačima taksija po Zagrebu, mahom državljana trećih zemalja zaustavljena je sinoć u kasnim večernjim satima u zapadnom dijelu metropole.

Točnije, zagrebački kriminalisti su na osnovu prikupljenih dosad informacija a kroz pojačane aktivnosti oko 22 sata u utorak u Ulici Grmoščica uočili taksi vozilo. Za volanom je i tom prilikom sjedio stranac, državljanin trećih zemalja, a čije usluge prijevoza je u tom trenutku koristilo pet osoba.

Tom su prilikom odmah stavili lisice na ruke četvorici kršitelja zakona, jednom 29-godišnjaku te trojici maloljetnika od kojih je jedno dijete, dakle kazneno nije odgovorno.

Peti putnik iz taksija je uspio pobeći ali nije daleko stigao. Pronađen je u blizini mjesta događaja te uhićen, a provjerom identiteta utvrđeno je da se također radi o maloljetniku.

Privedena petorka je provela noć u policiji. I u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u povezanost s nizom razbojništava među kojima i tri počinjena u razmaku od četiri sata na području Črnomerca.

Manje frekventne ulice su im očito bile idealne da ostvare svoje lopovske planove. Pa su tako od 15 do 19 sati tijekom utorka u Ulici Grmoščica desna i Mali potok na Črnoercu uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabom tjelesne snage taksistima krali novac oštetivši ih za stotine eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 16:49