NARKO AKCIJA

Policija uhitila dvojicu dilera: ‘Zapalili su smotuljak marihuane i dali na uživanje maloljetnicima‘

Osim smotanog jointa, dileri su maloljetnicima dali i vrećicu sa 7,6 grama marihuane te 0,2 grama amfetamina

ilustracija

 Luka Gerlanc/Cropix

Droga je sve dostupnija maloljetnicima. Tome svjedoči i posljednje u nizu kriminalističko istraživanje na području Zaprešića gdje su uhićena dvojica dilera starih 30 i 19 godina. Kazneno su prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama kao i za omogućavanje trošenja opijata.

Kriminalisti su otkrili da je dvojac na neutvrđeni način nabavio neutvrđenu količinu kokaina, amfetamina i marihuane a koje su potom preprodavali.

Biznis o zaradi im je propao prošlu subotu 31. kolovoza u večernjim satima nakon što su se sastali s maloljetnicima. Policija sumnja da su za cilj imali staviti u promet kokain, amfetamin i marihuanu, a srednjoškolcima su dali na korištenje opijate točnije jednu vrećicu s 7,6 grama marihuane i jednu vrećicu sa 0,1 gram amfetamina kao i jednu kutijicu s također 0,1 gramom amfetamina.

- U namjeri davanja na trošenje droga, a posjedujući kod sebe 7,14 grama marihuane, jednu drobilicu i digitalnu vagu, napravili su smotuljak marihuane, zapalili ga te dali na uživanje maloljetnicima - kažu iz PU zagrebačke koja je osumnjičene dilere uz kaznene prijave predala pritvorskom nadzorniku.

Iduće je na potezu tužiteljstvo o kojem ovisi hoće li za dvojac zatražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora ili će ih pustiti da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 11:51