PONOVNO

Policija uhitila Giljanovića nakon što se na jahti žalio jer nije imao ‘utoku‘ tijekom tučnjave: U kući mu našli pištolj i metke

Prošle godine je pušten iz zatvora, nakon što je tamo proveo pet godina zbog pokušaja ubojstva

Ivan Giljanović i Kristijan Golubović

 Screenshot/TikTok

Policija je uhitila Ivana Giljanovića nakon potrage koja je krenula zbog tučnjave na hvarskoj rivi i njegovog komentara da mu je žao što tada nije imao pištolj sa sobom, javlja Dalmatinski portal.

Tijekom pretrage njegove kuće na Čiovu, pronađen je pištolj s tri metka. Policija je privela Giljanovića na Općinski prekršajni sud i zatražila kaznu od 90 dana zatvora za sve prekršaje uz zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Zbog postojanje sumnje u posjedovanje ilegalnog oružja, temeljem naredbe suda u sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana kojeg koristi 43-godišnji muškarac na trogirskom području i od njega je oduzeto vatreno oružje pištolj-revolver kojeg ilegalno posjeduje, te tri komada streljiva. Utvrđeno je da je ostvario obilježja dva prekršaja iz čl. 11 i čl. 30 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanina, rekli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Sud je odbio zadržavanje i predmet je stavljen u redovan postupak, stoga Giljanović može nastaviti s ljetovanjem, prenosi lokalni medij.

Giljanović je plovio jahtom tijekom odmora na Hvaru u društvu Kristijana Golubovića, poznatog lica srpske kriminalne scene i sudionika reality showa. Kako piše lokalni portal, Golubović je navodno smirivao situaciju kad je krenula tučnjava.

Kasnije je Giljanović na svom TikTok profilu objavio snimku u kojoj govori kako mu je žao što nije kod sebe imao pištolj tijekom incidenta.

- Uvijek je akcija. Malo jedemo, malo udaramo. Srića pa nisam ima utoku. Ostavia sam je doma. Da sam ima, bia bi ga izbušia, ozbiljno ti govorim - rekao je na snimci.

Podsjetimo, Giljanović je prošle godine pušten iz zatvora, nakon što je tamo proveo pet godina zbog pokušaja ubojstva Marka Bekavca, kojeg je nekoliko puta upucao 2018. godine, piše Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 22:31