KRALI PO ISTRI

Policija zaustavila provale: ‘Krali su po kućama biserne ogrlice, zlato, a provaljivali su i u sefove‘

Zbog tri krađe prijavljeni su 25-godišnjakinja te dvojica mladića starih 28 i 20 godina, kod njih pronašli hrpu ukradene robe

provaljivali po Rovinju i Puli pa uhićeni

 Pu Istarska/

Troje serijskih provalnika, 25-godišnja dama i dvojica kolega starih 28 i 20 godina, uhvatila je i kazneno prijavila rovinska policija u suradnji sa porečkom, za tri krađe.

Prema dosad utvrđenom, tročlana je ekipa krala po Rovinju i Puli. Prvo su 10. kolovoza u popodnevnim satima nasilno ušli u stan u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 76-godišnjakinje. Ukrali su pritom umirovljenici više bisernih ogrlica, naušnice i narukvice te novac.

image

provalnički alat

Pu Istarska/

Zatim su u istom revijalnom tonu nastavili i sutradan potegnuvši do Pule gdje su, ponovno u popodnevnim satima, nasilno kroz kupaonski prozor ušli u kuću za odmor u ulici Fojbon. U objektu su boravili njemački turisti kojima su ukrali novčanik sa manjim novčanim iznosom. A kako im plijen nije bio dovoljan, odlučili su iščupati i digitalni sef koji se nalazio u ormaru te s njim pobjeći.

Istog dana okomili su se i na apartman u Ulici Monte Lesso u koji su ušli kroz balkonska vrata. Ukrali su iz torbe novčanik sa nekoliko stotina eura pritom oštetivši, pak, mađarske turiste. I u tom su slučaju ‘nanjušili‘ sef koji su pronašli u hodniku u ormaru, međutim, iako su ga pokušavali obiti alatom nisu uspjeli.

image

provalnički alat

Pu Istarska/

Unatoč svemu, policija im je brzo ušla u trag.

-Temeljem naloga nadležnog suda, izvršena je pretraga vozila koje osumnjičeni koriste. Ponađena je veća količina novca u raznim valutama i apoenima, šest mobitela, razni nakit i priručni alat koji može poslužiti za izvršenje kaznenih djela - kažu iz PU istarske.

image

provaljivali po Rovinju i Puli pa uhićeni

Pu Istarska/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:43