KOBRE NA TERENU

Policijski presretači u par sati uhvatili Nizozemca, Nijemca i Švicarca kako jure gotovo 250 km/h

Sva trojica vozača zaradila su prekršajne naloge ‘teške‘ 660 eura, a ne smiju ni narednih mjesec dana voziti

Policijski presretač (ilustracija)

 /Arhiva Cropix

Što zajedničko imaju 52-godišnji Švicarac, 30-godišnji Nizozemac i 42-godišnji Nijemac osim činjenice da se nalaze u Hrvatskoj i uživaju u svim ljepotama naše zemlje?

Sva trojica su zatečena u prometnom grijehu. Policajci u službenim presretačima, poznatiji kao Kobre, i koji neumorno iz dana u dan provode aktivnosti u prometu usmjerene na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja poglavito brzine, uhvatili su ih i ‘označili‘ kao rekordere u kršenju prometnih propisa. Dvojcu vozača su snimili na autocesti policajci, a jednog na državnoj cesti.

Brzine? Od 237 do 250 km/h!

Prvi je, tako, uhvaćen bio u prošli petak u 20.03 sata na autocesti A1 na dionici Pristeg-Šibenik. Švicarcu su policajci izmjerili brzinu od čak 250 km/h i to na dionici gdje je dozvoljeno 130km/h.

Sat vremena kasnije, točnije u 21.16 sati na dionici autoceste Pristeg-Benkovac Nizozemac je snimljen kako juriša sa 237 km/h.

Na državnoj cesti D-424 na predjelu Tromilja, pak, još strašniji prometni grijeh je počinio njemački državljanin koji je vozio 249 km/h na dionici gdje je brzina ograničena na 80 km/h.

-Vozači su sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Izdani su im Prekršajni nalozi o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 660 eura te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec mjeseca - kažu iz PU zadarske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 05:08