DOBIO DVIJE PRIJAVE

Policijski vježbenik pio, pa pokazivao pištolj prijatelju. Oružje je opalilo, mladić je ranjen...

Prijatelju je pokazao oružje iako je znao da prilikom konzumacije alkohola ne smije rukovati oružjem...
 Robert Fajt/Cropix

Alkohol i oružje nikada nisu išli zajedno, no kad te dvije stvari spoji policijski vježbenik, onda osim ranjavanja druge osobe i kaznene prijave, uslijedi i udaljenje iz službe zbog teže povrede službene dužnosti. I dok mladi policijski vježbenik PU zagrebačke čeka disciplinski postupak na nadležnom Disciplinskom sudu, njegovi kolege dovršili su nad njim kriminalističko istraživanje

Sve je počelo 27. siječnja oko 4,45 sati u obiteljskoj kući u Ulici Gorički odvojak na zagrebačkom Maksimiru gdje se mladi policajac s 25-godišnjim prijateljem družio. Konzumirali su alkoholna pića te je u jednom trenutku iz metalnog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja, uzeo pištolj za koji posjeduje važeći oružani list za držanje i za nošenje. Potom je prijatelju pokazao oružje iako je znao da prilikom konzumacije alkohola ne smije rukovati oružjem. Time je, ističu iz PU zagrebačke, njihov mladi kolega svjesno doveo u opasnost svoj i prijateljev život. U jednom je trenutku došlo do slučajnog opaljenja streljiva čije je zrno pogodilo 25-godišnjaka u predjelu obje noge.

Ozlijeđeni je mladić vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, a u kuću policijskog vježbenika pristigla je policija. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljen je pretres doma te je pronađeno poluautomatsko oružje točnije puška PAP s pripadajućim bajunetom te više komada streljiva, a koje je kao oružje, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja za građane zabranjeno.

Nesavjesni policijski vježbenik je predan pritvorskom nadzorniku uz dvije kaznene prijave - dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog držanja oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 09:24