STRAŠNA TRAGEDIJA

Potresna ispovijest majke poginulih Katarine i Stjepana, brat otkrio: ‘Svjedok nesreće poginuo je u padu rampe trajekta‘

Tešku prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra, skrivila je 29-godišnja albanska državljanka Klevisa Ymeri

Katarina i Stjepan Đerek

 Facebook

Nakon što su u teškoj prometnoj nesreći u travnju poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca, a vozačica koja je nesreću skrivila puštena da se brani sa slobode, za Provjereno je govorila majka poginulih, Dragana Đerek.

- Koliko se isplačemo, koliko vrijedi moja suza za njih dvoje, naspram nekoga na sudu, to je kao rutinski. A nije rutinski, ja sam i majka, ja sam ih rodila, ja sam ih odgojila. Živjeli smo skupa iz dana u dan, iz mjeseca u godinu. Imali smo planove, imali smo snove, imali smo sve. Trebali su samo doći doma, rekla je majka poginulih za Provjereno.

Podsjetimo, vijest o pogibiji mladih brata i sestre šokirala je cijeli kraj, zavila u crno pogotovo njihovu obitelj, prijatelje i poznanike, ali i one koji ih nisu poznavali. Rijetko tko je ostao ravnodušan na tragičnu sudbinu dvoje mladih. Stjepan je imao 21. godinu, a Katarina 19. "Ne vjeruješ da se to tebi dešava, eto iskreno. I da ti neko javlja tu vijest", ispričao je u Provjerenom Viktor Đerek, brat Stjepana i Katarine.

Nesreću je skrivila 29-godišnja Albanka Klevisa Ymeri koja je nepropisno pretjecala te se frontalno zabila u automobil u kojem su bili Katarina i Stjepan.

Ymeri je završila u pritvoru, ali obitelj Đerek ubrzo je šokirala vijest da bi mogla biti puštena na slobodu. "Nakon tri mjeseca stiže odluka da se taj istražni zatvor može zamijeniti uz jamčevinu od 70.000 eura i uz nekakve strože mjere postupanja", rekao je Viktor. Zbog navedene odluke organizirani su prosvjedi. "Mi smo svjesni toga da to ne bi bila njena konačna kaznena presuda, ali smo i svjesni drugih mogućnosti i od tog ilegalnog bijega", objasnio je Viktor.

"Ona je tek na ponovljenoj parnici pokazala svoje suze. Plakala je i to je navedeno u zapisniku i ponovno je omogućeno da se brani sa slobode na što smo se mi ponovno žalili. I onda se pitam, okej, ona je plakala, koliko vrijede suze moje majke", dodao je.

Sud je u konačnici Ymeri zadržao u zatvoru, a za 10. rujna je zakazano prvo ročište. Ymeri se tereti za izazivanje prometne nesreće iz nehaja i prijeti joj osam godina zatvora. Vozač kojeg je Ymeri pretjecala poginuo je u padu rampe trajekta u Malom Lošinju.

"On je u svom svjedočanstvu naveo da su se iza njega nalazila dva automobila. Prvo Mercedes, pa onda BMW od Klevise. I Mercedes je započeo ranim pretjecanjem dok je BMW, bez da se uvjerio može li pretjecati, automatski pratio taj auto ispred sebe", naveo je Viktor u emisiji Provjereno.

"Stipe je tek neki dan 21 godinu navršio. 7. srpnja otišla sam na groblje, a umjesto da 21 svijeću stavljam na tortu, mi smo gore 21 upalili na groblju. Za koji mjesec ću i Kati isto paliti 19 svijeća", zaključila je Dragana.

- Do prometne nesreće je došlo kada je vozačica osobnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin", priopćeno je tada iz policije.

Podsjetimo, Katarina je bila maturantica Medicinske škole u Dubrovniku, a Stjepan je radio u Hrvatskom autoklubu u Pločama.

image

Katarina Đerek

Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 22:46