IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Požar potpuno uništio kuću u Garešničkom Brestovcu, vatrogasci u zadnji tren spriječili da izgori i susjedna

Susjedi su primijetili da kuća gori tek kada se vatra već bila jako razbuktala

Požar u Garešničkom Brestovcu

 Jvp Garešnica/

Jedna je kuća u Garešničkom Brestovcu, u kojoj inače nema stalnih stanara, danas poslijepodne gotovo u potpunosti izgorjela, piše Moj Portal. Uzrok požara nije poznat, a JVP Garešnica je dobila dojavu o požaru oko 18:00 sati i odmah izašla na teren, a pridružili su joj se i članovi DVD-a Brestovac i DVD-a Zdenčac. Ukupno je na terenu bilo pet vozila i devet vatrogasaca.

Zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, uspjeli su spasiti susjednu, novoizgrađenu kuću, na kojoj su se od topline već počele, kažu vatrogasci, topiti rolete.

- Dobili smo dojavu o požaru u 18:00 sati i brzo smo stigli na teren jer naša vatrogasna postrojba nije daleko od nje. Međutim, problem je bio što su zbog velike vrućine vani, a bilo je 36 stupnjeva, svi ljudi bili zatvoreni u kućama pa su susjedi primijetili da kuća gori tek kada se vatra već bila jako razbuktala. Mi smo brzo obuzdali plamen i uspjeli spasiti susjednu kuću koju bi sigurno zahvatila vatra da smo došli 10-ak minuta kasnije - rekao je zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić.

image

Požar u Garešničkom Brestovcu

Jvp Garešnica/

Kako doznaje Moj Portal, požar je kuću gotovo u potpunosti uništio, navodno je tek jedna prostorija ostala sačuvana. Vlasnik kuće inače živi u Garešnici, a u kuću koja je danas stradala dolazio je povremeno.

- Kada smo došli do kuće, uspjeli smo skinuti plamen u roku nekoliko minuta. U kući je bila i plinska boca koju smo odmah iznijeli vani. Uspjeli smo spasiti susjednu kuću da ne izgori, a ozlijeđenih osoba na svu sreću nema - rekao je zapovjednik JVP Garešnica, Tomislav Kunješić za Moj Portal.

image

Požar u Garešničkom Brestovcu

Jvp Garešnica/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 18:04