PAO ZBOG 140 EURA

Prehrambeni tehničar osuđen na devet mjeseci zatvora! Iz Konzuma je stalno krao jednu te istu stvar...

Zaštitar Sokola je spriječio u bijegu lopova nakon što ga je prepoznao od prije i skužio da mu ruksak više nije prazan

ilustracija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Totalni fetiš na Frankove ciglice kave, kako je otkrila zagrebačka policija, ima 32-godišnji prehrambeni tehničar Ante V., inače stari policijski znanac, koji im nije mogao odoljeti kad ih je ugledao na policama Konzuma. Bilo je 25. lipnja oko 12.45 sati u trgovini u Industrijskoj cesti u Zaprešiću u koju se u razmaku od četiri dana tijekom lipnja hrabro vratio još jednom.

Prvi je puta s polica uzeo cijeli karton ciglica kave, čak 24 komada pakiranja od 250 grama s kojima je mrtav-hladan prošao kraj blagajna bez plaćanja. Četiri dana kasnije vratio se po još. Jer vidio je da mu ide, misleći da ga ne vide. Tad si je prisvojio 26 Frankovih pakiranja kave koja je nakrcao u ruksak te opet, prema ustaljenom scenariju, prošao mimo blagajni sa gratis robom.

Ukupno si je u tom lopovluku prisvojio oko 140 eura vrijednu kavu pa ga je zbog krađe novozagrebački Općinski sud osudio na devet mjeseci zatvora uz sigurnosnu mjeru liječenja od ovisnosti. Sudskih troškova je oslobođen, a krivnju na suđenju priznao nije.

- Ne osporavam da sam bio u Super Konzumu, ali nisam toliko kave ukrao. Nema niti jednog dokaza za to. Najveći moj problem je neimaština. Prije sam konzumirao opojne droge, ali sam svoj život promijenio tako da taj problem nije krivac za ovo djelo nego neimaština. I predlažem da se optužba protiv mene odbaci jer nema dovoljno dokaza, ponavljam, da sam počinio djelo koje mi se stavlja na teret – branio se osuđeni kradljivac kave.

Zato je u sudnici, među nizom svjedoka, ispitan i zaštitar koji ga je uhvatio u lopovluku obzirom da ga zna već od ranije po istoj aktivnosti.

- Kad sam ga primijetio da dolazi u dućan sačekao sam ga kod blagajni, u hodniku kod paleta s ugljenom jer sam posumnjao da je nešto ukrao. On me vidio i protrčao pored, ali sam ga uhvatio za ruksak na leđima pa je udario u staklena vrata. Odveo sam ga u sobu sigurnosti i dalje ga je preuzela policija. Želio sam provjeriti što ima u ruksaku jer sam vidio da je u trgovinu ušao s praznim, a potom sam vidio kako u njega stavlja kavu. Imao je unutra cijeli karton ciglice – prisjetio se zaštitar Sokol Marića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 08:50