TRAGEDIJA

Preminula policajka koja je dan ranije na autocesti A3 usmrtila pješaka

Prvo je bila prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u KBC Osijek

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/CROPIX

Završen je očevid prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom, koja se u četvrtak oko 15:45 sati dogodila na autocesti A-3 Zagreb-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo.

Do tragedije je došlo kad je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pješak na središnjoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A-3, ispred teretnog skupa vozila zaustavljenog u koloni teretnih vozila, počeo prelaziti sa središnje prometne trake na krajnju južnu prometnu traku autoceste, iako je na kolniku autoceste zabranjeno kretanje pješaka.

Tad je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svjetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policajka je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pješak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na daljnje liječenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Liječnici su joj konstatirali teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nažalost, PU vukovarsko-srijemska u petak je zaprimila obavijest nadležnih iz KBC Osijek da je policijska službenica preminula.

O svemu poduzetom i utvrđenom, Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestit će nadležno državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 16:15