PALEŽ U SLAVONIJI

Problematični mladić zbog sukoba u Njemačkoj zapalio tri automobila, brzo je uhićen

Na 30 dana pritvoren je Slatinjanin Dino Ajdinović (21) koji je 2017. godine u disku nožem "rasparao" čevoricu napadača

Stari znanac policije još dok je bio maloljetnik, a sada 21-godišnji Slatinjanin Dino Ajdinović završio je na 30 dana u bjelovarskom zatvoru zbog sumnje da je u subotu oko tri sata ujutro u Slatini zapalio tri automobila.

Prvo je na adresi 55-godšnjaka, zapaljivom tekućinom, polio i zapalio osobne automobile VW „Polo koji je u potpunosti izgorio i Fiat „Punto“, kojem je nagorio stražji kraj.

Nakon toga je otišao je otišao do adrese prebivališta 49-godšnjaka, gdje je na isti način zapalio osobni automobil Opel „Corsa“, kojeg je vlasnik uspio ugasiti protupožarnim aparatom. Požare na prva dva automobila, ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine. Ukupna materijalna šteta je oko 15 000 kuna.

Nakon požara automobila, policajci su brzo uhitili Ajdinovića (policija nije navela identitet uhićenog), jer su pronašli i boce s benzinom, ustanovili da je kupio benzin na benzinskoj crpki, te je viđen nedaleko od mjesta paljevina. Nakon uhićenja u Policijskoj postaji Slatina, zbog postojanja osnove sumnje, počinio i kaznena djela prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Već u subotu navečer policajci su ga prepratili sucu istrage bjelovarskog Županijskog suda kojoi mu je odredio 30 dana pritvora. Policajci su također ustanovili da povod njegovu osvetničkom činu seže do Njemačke gdje je Ajdinović radio s jednim mladićem iz Slatine s čijim se ocem sukobio, pa je i njegova sina "zarezao" nožem.

image
Sin oštećenog koji je zajedno sa Dinom Ajdinovićem radio u Njemačkoj
Privatni Album
image
Sin oštećenog koji je zajedno sa Dinom Ajdinovićem radio u Njemačkoj
Privatni Album

Inače, Dino Ajdinović na stupce "crne kronike" dospio je prije tri godine kada je u slatinskom disku nožem "rasparao" sedmoricu napadača, zbog čega je bio osuđen na godinu i pol zatvora. Zbog toga su mještani čak prosvjedovali pred policijom, a Dino Ajdinovć je i prošle godine nakon jednog sukoba govorio kako uvijek sa sobom nosi dva noža, kako je tada izjavio za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:10