KAOS U ZAGREBU

Prometna policija u akciji: Vremešni vozač morao platiti 4.280 eura kazne, a jednom vozaču oduzeto vozilo!

Prethodno mu je oduzeta vozačka dozvola, a na snazi mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima

Ilustrativna fotografija

 Zvonimir Barišin/Cropix

Policijska uprava zagrebačka je objavila da je 71-godišnji vozač pod utjecajem alkohola naletio na pokretnu rampu i četiri parkirana automobila, zbog čega je kažnjen s 4.280 eura te je dobio zabranu upravljanja vozilom na šest mjeseci.

Do nesreće je došlo u srijedu, 16. listopada oko 4.25 sati na križanju Ulice Antuna Šoljana i Ulice Marije Radić u Zagrebu.

Vozač (71) je vozio automobil zagrebačkih registarskih oznaka. Kretao se Ulicom Marije Radić u smjeru juga te je dolaskom do prilaznog kolnika parkiralištu kućnog broja 37 Ulice Antuna Šoljana naletio na pokretnu rampu, da bi zatim naletio i na četiri parkirana osobna automobila.

Nadzorom vozila i vozača, uz koncentraciju alkohola u organizmu od 1,57 g/kg, utvrđeno je da je 71-godišnjaku prethodno oduzeta vozačka dozvola, a također, na snazi mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, priopćila je zagrebačka policija.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon prestanka djelovanja opojnog sredstva doveden je na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna od 4.280 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, dodaje se u priopćenju PU zagrebačke.

Vozaču trajno oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske

PU zagrebačka je priopćila da je u utorak, 15. listopada 2024. u 22.50 sati, 32-godišnjak vozio bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola, zbog čega mu je automobil trajno oduzet.

Upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Maria Tartaglie u smjeru sjevera.

Kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 33 utvrđeno je da je upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije te pod utjecajem alkohola od 0,78 g/kg u organizmu, priopćila je policija.

Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana na koju se primjenjuje uvjetna osuda u trajanju od 1 godine.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzet osobni automobil marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao u vrijeme počinjenja prekršaja do donošenja odluke o prekršaju.

Pravomoćnošću sudske presude vozilo je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske, dodaje se u policijskom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 16:33