ČUDOM OSTAO ŽIV

Propucane glave trčao preko polja i bježao krvniku: 'Mojmuž ima 39 rana iz rata, a sad gaje susjed odlučio upucati i zaklati'

Poljoprivrednik Mladen Varga (51) iz Hlebina čudom je ostao živ nakon što mu je gastarbajter Nikola Todorović (65) pucao u glavu dok je u ponedjeljak poslijepodne radio u polju u mjestu Gabajeva Greda.

Hrvatski branitelj i otac petero djece od sigurne se smrti spasio sâm jer je trčao, koliko je uspio skupiti snage, prema drugom polju gdje je bio sumještanin koji je pozvao Hitnu pomoć. A Todorović je za njim ispalio još dva metka te se na mjesto zločina vratio s nožem, no tamo su ga umjesto ranjenog Varge dočekali policajci.

Ranjeni je poljoprivrednik u zadnji čas spašen u koprivničkoj bolnici, no pred njim je dug oporavak jer mu je projektil prošao kroz potiljak i izašao kroz usta raznijevši mu usnu šupljinu pa je ostao bez većine zuba. Ono što dodatno zaprepašćuje je da obitelj Varga ne poznaje Todorovića koji je u vrijeme pucnjave navodno bio pod utjecajem alkohola.

Krezub, ali živ

- Mi tog čovjeka ne poznajemo. Strahujem za život svoje djece. Imam i unučicu od dva i pol mjeseca. Što ako ga sudac pusti na slobodu? On je taj dan očito imao potrebu nekoga ubiti, a moj Mladen mu se našao na putu. Čim je zaprimljen u bolnicu, operiran je i izvan je životne opasnosti. Postao je krezub, al bitno da je živ. Bol koju je pretrpio kad mu je s leđa pucano u glavu a metak mu izašao na usta, ne mogu ni zamisliti. Ugradili su mu pločice. Hvala bogu, Mladen je živ. Pri svijesti je i sjeća se okršaja. Zamislite, prošao je rat. Četiri pune godine se borio, ima 39 rana, a hrpe gelera i dalje su u njemu. I onda naiđe neki susjed i odluči ga ničim izazvan upucati i zaklati. Pa kuda vodi ovaj svijet - priča za Jutarnji list šokirana Renata Varga, supruga ranjenog Mladena, svjesna da je mogla ostati bez životnog suputnika. Kobnog poslijepodneva oko 15.30 sati Mladen Varga je prskao kukuruz. Poljem je vozio traktor i kad je zatvorio prskalicu, nakon čega se htio uputiti kući, naišao je Todorović.

U ruci je držao ilegalni pištolj koji je uperio u njega. Čuvši izrečenih par nepovezanih uvreda, Mladen je protrnuo i ne razmišljajući sišao s traktora ne bi li Todorovića primirio i uzeo mu pištolj. Došlo je do naguravanja te se, vidjevši da napadač ne odustaje, odlučio sakriti iza traktora i pobjeći. Ali dok se okretao, Todorović ga je nastrijelio u potiljak. Nastala je borba za goli život. Todorović je pokušavao pucati i dalje, a Nikola je sav zakrvavljen trčao preko polja. Izbjegao je dva metka, a Todorović je ostao bez municije.

Supruga se boji osvete

- U susjednom polju bio je drugi susjed koji je mužu pomogao. Odveo ga je do prve kuće gdje je stigla Hitna pomoć. Nikola je otrčao kući i navodno se brzo vratio s nožem. S njim je u kući bila njegova žena, koja možda nije ni znala što je naumio i što je dotad učinio. Samo da se netko od njegove familije sad ne krene svetiti ako je istina da će ostati u zatvoru do daljnjega - zabrinuta je supruga ranjenog čovjeka.

Kod Nikole cijeli arsenal

U pretresu Nikolina voznog parka te podravskog imanja na koje dolazi nekoliko puta godišnje iz Njemačke, policajci su pronašli i oduzeli pištolj, dvije puške, 230 metaka, 58 lovačkih patrona i tri optička ciljnika.

Kazneno će odgovarati za pokušaj teškog ubojstva te nedozvoljeno držanje oružja. Završio je kod pritvorskog nadzornika te mu je istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda odredila pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 00:41