ZAVRŠIO OČEVID

Rekonstrukcija strašne nesreće na odmorištu, nije poginuo vlasnik BMW-a: ‘Čekamo da se javi netko od obitelji...‘

BMW švedske registracije se od siline udarca u BMW ispred sebe odbio te udario u agregat iz kojeg se počelo izlijevati i gorivo
 Ante Cizmic/Cropix

Iako je završen očevid na Petrolovoj pumpi na cesti A1 na odmorištu Mosor Jug kod Omiša, još uvijek se ne zna identitet poginulog vozača BMW-a 428i švedskih registarskih oznaka, piše Slobodna Dalmacija. On je jučer popodne na pumpi udario automobil ispred sebe (također BMW koji je bio zaustavljen) nakon čega se od siline udara od BMW-a odbio u agregat za točenje goriva. U požaru koji je izbio nakon toga poginuo je vozač, a tri su osobe ozlijeđene. Tri vozila su oštećena, a tri su u potpunosti izgorjela, među kojima i jedan Porsche. Vozač BMW-a koji je udaren je hrvatski državljanin i nalazi se u teškom stanju, liječnici mu se bore za život.

Kako je rekao ministar MUP-a Davor Božinović, identitet poginulog bit će utvrđen kroz međunarodnu policijsku suradnju jer je vlasnik izgorenog BMW-a poznat našoj policiji, ali to očigledno nije preminuli vozač.

Naređena je obdukcija poginulog koja će se obaviti u KBC-u Split.

Kako je Slobodna Dalmacija ranije pisala, kretanje vozila do nesreće se može rekonstruirati kroz videonadzor na autocesti, ali i na benzinskoj crpki.

Vozač švedskog BMW-a s ceste je doletio naglo skrenuvši udesno, a lijevim kotačem je gotovo preletio preko prometnog otoka. Nastavivši se nekontrolirano kretati ruši prometne znakove ispred sebe te udara u zaustavljeni BMW ispred sebe, koji se nakon udarca zarotirao. BMW švedskih registarskih oznaka se od siline udarca u BMW ispred sebe odbio te udara u drugi agregat iz kojeg se počelo izlijevati i gorivo. Još se ne zna kojom brzinom se BMW kretao, ali je barem utvrđena linija kretanja prije udarca u BMW ispred sebe pa potom i u drugi agregat koji je i uzrokovao požar.

Troje ozlijeđenih, jedna žena i dva muškarca, prevezeni su u Klinički bolnički centar u Splitu.

Identitet preminulog muškarca još nije poznat, ali ni teško ozlijeđenog hrvatskog državljanina iz udarenog BMW-a.

– Čekamo da se javi netko od obitelji, jer kod pacijenta nakon nesreće nisu nađeni nikakvi dokumenti – kazali su našem kolegi Ivici Markoviću djelatnici u KBC-u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 18:32