POMORSKE NESREĆE

Ribarski brod udario u putnički u Luci Gruž, na Krku brodica udarila u obalu

Dojava o pomorskoj nesreći u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon izvanrednog događaja

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

U četvrtak, 11. srpnja oko 21.30 sati, dogodila se pomorska nesreća kada je ribarski brod pramcem udario u putnički brod na vezu u Luci Gruž, javlja ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojava o pomorskoj nesreći u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik zaprimljena je nedugo nakon izvanrednog događaja, slijedom čega su službenici Kapetanije izašli na poziciju te utvrdili kako nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je kako je prilikom manevra u gruškoj luci ribarski brod, zbog trenutno nepoznatog tehničkog kvara, udario pramcem u desnu bočnu oplatu putničkog broda koji se u trom trenutku nalazio na vezu, bez putnika i članova posade.

Ribarski brod u vlasništvu je domaće pravne osobe i na njemu je boravilo pet članova posade dok je putnički brod u vlasništvu Jadrolinije d.o.o. i plovi na brzo-brodskoj liniji 9811S Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split. Linija je zbog novonastale situacije privremeno u prekidu te će se uspostaviti ponovno danas, zamjenskim dvotrupcem s polaskom iz Splita u 15.30 sati.

Dvoje ozlijeđenih na Krku

Dvoje članova posade brodice ozlijeđeni su nakon udara u obalu uvale Peškera, kod mjesta Voz na otoku Krku, a prijava je zaprimljena sinoć, 11. srpnja u 23.03 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112. Iz MRCC Rijeka na mjesto nesreće angažirani su djelatnici Hitne medicinske pomoći Krk, koji su dvoje ozlijeđenih državljana Republike Hrvatske preuzeli u zdravstveno postupanje prema riječkome KBC-u.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, brodica je vezana i osigurana do trenutka odsukavanja i teglja, a očevidne radnje o uzrocima nesreće nastavljaju se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 11:49