ANTE PAVLOVIĆ

SAMOZVANI KIROPRAKTIČAR IDENA ROBIJU ZBOG CENTRIRANJADJEČAKA 'Ako ti ja kažem skini gaće, onda skidaj gaće!'

Općinski sud u Karlovcu odlučio je zadržati Pavlovića u istražnom zatvoru

Samozvani doktor kiropraktike Ante Pavlović osuđen je nepravomoćno na godinu i osam mjeseci zatvora zbog zlostavljanja 12-godišnjeg dječaka i objave snimaka tih brutalnih seansi s njegova imanja u Donjem Dragonošcu kraj Velike Gorice na internetskom servisu YouTube. Zbog dobi žrtve suđenje je na Općinskom sudu u Karlovcu odrađeno prije desetak dana u tajnosti. Sutkinja Elma Kaleb Mamić nije imala milosti za zlostavljača djeteta pa je, osim što je Pavlovića osudila na zatvorsku kaznu, naložila produženje pritvora, što znači da će Pavlović tamo dočekati pravomoćnost presude te će potom samo nastaviti služiti određenu mu kaznu zatvora.

Objavio na YouTubeu

Podsjetimo, dva sata tretmana s dječakom i njegovom obitelji Pavlović je objavio na YouTubeu u četiri videoklipa. Na jednom su zabilježene strahote koje je radio dječaku u postupku tzv. centriranja. Tražio je da skine gaće, pitao ga je li ga itko učio da presvlači kožicu, ispitivao ga je li obrezan.

- Zašto nećeš, pa ne smije se meni reći neću, jesi siguran da nećeš? Ako ti ja kažem skini gaće, onda skidaj gaće, j... ti m... - urlao je Pavlović, a onda silom počeo svlačiti dječaka.

- Tata, tata - zapomagalo je prestrašeno dijete, ali roditeljska je reakcija izostala.

Pavlović je potom dijete oborio na pod i počeo ga tući, ono je uspjelo pobjeći prema ocu zapomažući, a potom ga je on izveo van.

Događaju su svjedočili, osim dječakova oca i djeda, još i očev brat i njegova djevojka. Snimka se brzo proširila preko društvenih mreža, pa je tako došla i do računalnog zaslona dječje pravobaniteljice Ivane Milas Klarić, koja je alarmirala policiju. Pavlović je ubrzo uhićen i ispitan, pretraženo mu je imanje, a na kraju je postao osumnjičenikom za dva kaznena djela, povrede prava djeteta i povrede privatnosti djeteta jer je utvrđeno da je dijete “vrijeđao, ponižavao, prijetio, zastrašivao i fizički zlostavljao, udarao ga više puta bičem po stražnjici i desnoj strani lica, tražeći od njega da se pred svima skine i pokaže spolovilo, te pokušavao skinuti dječakove hlače, snažno ga bacio na pod i ponovno bičem više puta jako udario u predjelu leđa i glave”.

Postupak i protiv oca

Sudac istrage je Pavlovića pustio na slobodu, što je zgrozilo javnost, ali i Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje je na tu odluku reagiralo žalbom, koja je prihvaćena, pa je opet uhićen.

Istraga je usmjerena i prema odgovornosti dječakove obitelji, odnosno oca koji ga je tamo doveo. Oni žive u jednoj od zapadnih zemalja EU, a na širem području Karlovca imaju kuću u koju povremeno dolaze, pa su ispitani putem međunarodne pravne pomoći, odnosno potrebne informacije prikupila je policija matične zemlje i dostavila izvješće karlovačkom tužiteljstvu.

Opsjednut seksom

Doznajemo da je optužnica protiv oca već podignuta i da bi uskoro trebala postati pravomoćna, pa je gotovo sigurno da će se i on, poput zlostavljača Pavlovića, naći na optuženičkoj klupi karlovačkog suda.

- Nismo znali da je lud. Došli smo tamo, izuli se, pokazao nam je imanje, dva psa, konje i stalno pričao o penisima i seksu. Ja sam mislio da su to neke njegove posebne metode liječenja. Pa, onda smo usput dali malog da ga pregleda. Ali on je silno htio doći do njegova penisa, da vidi je li dolje sve u redu. Ja čak nisam ni vidio da ga je udario, ma bio je to samo neki mali bičić i samo je malo njime prešao preko njegova tijela - priča nam djed, koji je za doktora čuo na tržnici u Karlovcu pa predložio da malog k njemu odvedu na centriranje. Isto je ponovio i dječakov otac. Naglasio je da je Pavlović počeo urali na njih kada je dječaka odlučio odvesti.

Tvrdi da nije kriv

- Vikao je da je on doktor i da ako on traži, da mu mali mora pokazati penis - ispričao nam dječakov otac.

Optuženi Pavlović inače je na sudu tvrdio da nije kriv te je relativno mirno saslušao presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 02:22