NEPOPRAVLJIV

SIN BIVŠEG SABORSKOG ZASTUPNIKA OSUĐEN NA DVIJE GODINE ZATVORA Iako mu je tata tvrdio da se nakon jedne tučnjave smirio, pao je s oko dvije kile droge

Jadranko Mijalić, arhivska fotografija
 Davor Pongračić / Hanza Media

Iako je prije četiri godine Jadranko Mijalić, bivši saborski zastupnik te bivši član Uprave Hrvatske poštanske banke, samouvjereno tvrdio kako se njegov sin Filip, nakon jedne tučnjave u Vrbovcu, “u posljednje vrijeme smirio”, ljetos je Mijalić junior opet završio pod lupom policije, i to zbog droge i streljiva.

Tri mjeseca nakon što su mu stavljene lisice na ruke, 28-godišnji Mijalić, inače nezaposlen i nekoliko puta osuđivan, nakon podignute optužnice nagodio se s velikogoričkim tužiteljstvom pa je osuđen na dvije godine zatvora zbog posjedovanja i preprodaje opijata te nedopuštenog držanja oružja. Ujedno, osim što mora podmiriti i 25 tisuća kuna sudskih troškova, dosuđena mu je i obveza iz članka 62. Kaznenog zakona koja se odnosi na vrste posebnih obveza, točnije u ovom slučaju prema stavku 1. točki 2. mora “uplatiti određenu svotu novca u korist javne ustanove, u humanitarne ili karitativne svrhe, odnosno u fond za naknadu štete žrtvama kaznenih djela”. Filip Mijalić je odmah uplatio 23.000 kuna u državni proračun.

A klupko se zapetljalo početkom kolovoza ove godine kad je policija doznala da Mijalić prtlja s drogom, i to naveliko, pa mu je temeljem sudskog naloga pretražena kuća u Vrbovcu. Optužnica ga je teretila da je od početka godine pa sve do 10. kolovoza, iako svjestan da je promet drogama zabranjen, nabavljao radi daljnje preprodaje veće količine amfetamina, marihuane, MDMA i kokaina. Opijate je skrivao i prepakiravao u obiteljskoj kući odakle je droga pronalazila put na ilegalno tržište.

U pretresu kuće policija je pronašla i zaplijenila 1063,70 grama amfetamina pakiranih u jednoj vrećici i jednoj plastičnoj kutiji. Nađene su i 784 tablete MDMA teške 282,61 gram, a Mijalić je skrivao i 859,98 grama marihuane te 70,22 grama kokaina.

Inače, nepopravljivi Mijalić je sin bivšeg saborskog zastupnika i bivšeg direktora HPB-a Jadranka Mijalića koji je bankarsku fotelju morao napustiti nakon izvanrednog otkaza zbog kršenja radnog odnosa. No, nije dugo trebalo da opet dospije u javnost jer je godinu dana poslije u medijima morao osvjetlati obraz sina Filipa, jednog od troje djece, nakon što je sudjelovao u tučnjavi, a to se, pak, zaredalo i dvije godine kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 02:03