LAŽAN ISKAZ?

‘Skratit ću je za glavu, ubit ću je!‘ Poznati splitski kriminalac oslobođen optužbi da je prijetio zamjenici ravnatelja USKOK-a

‘Samo zbog toga što je Majstorović do sada osuđivana osoba došlo je do ovog postupka‘, ustvrdio je njegov odvjetnik

Dean Majstorović

 Jakov Prkic/Cropix

Dean Majstorović (35) zvani Điđi nepravomoćno je na Općinskom sudu u Splitu oslobođen optužbi da je prijetio zamjenici ravnatelja USKOK-a Nataliji Petković za što ga je teretilo splitsko Općinsko državno odvjetništvo, piše Slobodna Dalmacija.

"Već mi je u zatvor bacila kućne prijatelje, osvetit ću joj se, prebit je, skratiti za glavu, ubit ću je! Svakoga ću likvidirati tko mi stane na put pa i Nataliju Petković!", navodno je Majstorović pisao i govorio Marini Conte Nova koja je to nakon mjeseci prijavila policiji i to na obavijesnom razgovoru u vezi prijevare za stan u iznosu do 95 tisuća eura od strane Majstorovićeve ekipe.

Marina ga je, dakle, po njenim riječima nazvala u ožujku 2019. godine, dok je bila u Luganu u Švicarskoj, pitajući kad će joj dostaviti novac od prodaje stana. Pored prijetnji, Majstorović je na to kazao kako će joj novac dati čim dođe u Hrvatsku, jer je on "sad u Italiji zbog Natalije koja ga je stavila na spisak za hapšenje"... To joj je navodno govorio i u Pučišćima na Braču.

Majstorović nije bio fizički prisutan na ovoj sudskoj raspravi, nego je svoj iskaz dao audio-video vezom iz zatvora u Zadru gdje služi desetogodišnju zatvorsku kaznu. On i pripadnici skupine kojoj je bio na čelu pravomoćno su osuđeni na 37 godina za zločinačko udruživanje u cilju krijumčarenja veće količine droge iz Južne Amerike, planiranje likvidacije jedne osobe te bacanje "molotovljevih koktela" na dva objekta u Splitu radi zastrašivanja.

image

Natalija Petković

Paun Paunovic/Cropix/Cropix

Sve te radnje protiv Majstorovića i ekipe je vodila Natalija Petković, a priču je, kao što rekosmo, pokrenula Marina Conte Nova.

Na osnovu njene prijave da je prevarena za stan u iznosu od 95 tisuća eura splitsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog prijevare protiv Alena Vidovića (46), pomorca iz Splita, te Majstorovića (36) i njegove majke Marine D. B. (64), koje terete da su makinacijama oko prodaje stana vlasnice Marine Conte Nova "zavaljali" vlasnicu za 95 tisuća eura.

Optužnica ih tereti da su, nakon što su doznali da ona prodaje stan, odlučili formalno sklopiti ugovor o kupoprodaji, no da joj cijenu stana nikad ne plate.

Majstorovićev odvjetnik Joško Čeh je iskoristio upravo tu činjenicu, ustvrdivši da nije točan stav tužiteljstva da Marina Conte Nova nema razloga teretiti bez razloga Majstorovića: "Upravo suprotno! Ovaj postupak se ovdje vodi upravo da bi ona osnažila svoj položaj u predmetu u kojem je ona navodni oštećenik, a Majstorović i još neke osobe su navodno napravile prijevaru na njenu štetu".

Čeh je nastavio da ona nije ni podnijela kaznenu prijavu odmah po saznanju za prijetnju tužiteljici, nego je te spoznaje izrekla 28. svibnja 2020., kada je bila pozvana u policiju radi davanja iskaza u predmetu prijevare.

- Tek tada je spomenula prijetnje Nataliji Petković, a nije otrčala u postaju odmah po spoznaji, nego tek 15 mjeseci nakon što se to djelo navodno dogodilo. Uostalom, ona je rekla kako spoznaje o prijetnji ima od siječnja 2019., pa mi nije jasno kako u otpužnici piše da je u pitanju ožujak te godine. Tu promjenu izveo je državni odvjetnik da bi priča o prijetnji bila usklađena činjenici kada je uhićen Željko Raić i njegova grupa, a što je navodno bio povod Majstorovićevih prijetnji. U optužnici se dva mjeseca prebacuju da bi datum prijetnje odgovarao vremenu uhićenja grupe i stvarnom razlogu ljutnje mog klijenta. Posebno je neujvjerljivo da joj je osoba kojom je sporu za velike novce uopće mogla dati ovu informaciju da će nekoga lišti života - poentirao je odvjetnik Čeh, tvrdeći i da su Majstorovićevi razgovori tada bili prisluškivani i da ni u tim razgovorima nema prijetnji.

Kako ni drugi dokazi izvedeni postupku nisu mogli potvrditi sumnje da je Majstorović počinio to djelo on je nepravomoćno oslobođen optužbe. Tome pridonosi i iskaz policajca Stipe Kokića koji je provodio u to vrijeme dokazne radnje protiv Majstorovića te iskazuje da u tim razgovorima nikave prijetnje nisu izrečene prema tužiteljici. On je pregledao poruku koju je Conte Nova dostavila te joj je odmah rekao da u njoj nema prijetnji. Također je po nadziranoj komuniakciji utvrđeno da Majstorović nije nigdje bježao, ni u Švicarsku ni u Italiju.

- Conte Nova se uzdala da će joj se povjerovati s obzirom na činjenicu da je same komunikacije s Majstorovićem uistinu bilo. No, ona je vjerovala da se nikad neće doći do sadržaja komunikacije, pa je lažno iskazivala u nekim djelovima komunikacije. Samo zbog toga što je Majstorović do sada osuđivana osoba došlo je do ovog postupka! - iznio je Čeh argumente koje je sud uvažio i oslobodio Majstorović. Na ovu presudu tužiteljstvo ima pravo žalbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 13:24