GRATIS SEZONCI

Slovenski poduzetnik sramotno iskoristio mlade radnice: Nije im platio rad za dva i pol mjeseca

Umaška policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 55-godišnjeg Slovenca za neisplatu plaća i povredu prava iz socijalnog osiguranja

ilustracija

 Bozo Radic/Cropix/Cropix

Jedan sredovječni slovenski poduzetnik prokockao je obraz dobrog poslodavca nakoj što nije isplatio plaće svojim radnicama koje su ljetnu sezonu, s nadom da će privrediti osiromašenom kućnom budžetu, provele pošteno radeći za njega.

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim državljanom Slovenije i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neisplate plaća i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

- Sumnjiči ga se da kao odgovorna osoba pravne osobe s područja Umaga u periodu od 1. srpnja do 15. rujna, nije isplatio plaće ni podmirio doprinose iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri djelatnice u dobi od 21,22 i 34 godine za više tisuća eura - kažu kratko iz PU istarske koja je protiv nepoželjnog poslodavca podnijela nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu i to u redovnom postupku.

Zašto se odlučio ignorirati svoje obaveze kao poslodavac te neisplatiti preko 6000 eura za dogovoreni posao, 55-godišnji Slovenac morat će objasniti i državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 08:55