ZLOČIN U 'RAKETI'

SNIMKE S NADZORNIH KAMERA OTKRIVAJU Krupni mladić ubio je djevojku pa pobjegao iz stana?

Nadzorna kamera zabilježila je kako Silvana u zgradu ulazi u pratnji za glavu višeg, krupnog mladića
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Silvani je naglo pozlilo, završila je u bolnici. Ali, ne brinite, bit će sve u redu. I još, da znate, njezin je mobiltel u servisu na popravku pa je ne možete dobiti.

Ispričao je to krupniji, ćelavi mladić majci Silvane Nekić (43), Našičanke koja je proteklih desetak godina živjela u Zagrebu. Njezino je tijelo pronađeno u ponedjeljak u podstanarskom stanu u “raketi”, na Zelenom trgu. Suvlasnici su svojedobno, zbog čestih provala i krađa iz zajedničkih dijelova zgrade, u haustoru montirali nadzornu kameru.

Otišla zubaru

I upravo će snimka te kamere možda riješiti slučaj. Naime, poziv Silvaninoj majci uslijedio je 12 sati nakon što je nadzorna kamera u četvrtak navečer zabilježila mladićev izlazak iz zgrade u kojoj je proveo pola sata. Za njim policajci intenzivno tragaju kako bi razjasnili što se dogodilo kobnog četvrtka u stanu, i kako je Silvana izgubila život. Nadzorna kamera zabilježila je kako Silvana u zgradu ulazi u pratnji za glavu višeg, krupnog mladića obrijane glave, odjevenog u prugastu majicu. Čak je otključao vrata stubišta.

Tada je Silvana zadnji put viđena živa.

Tog se dana, oko 13 sati, ta marljiva djelatnica zagrebačke tvrtke “CEI-IETA”, pozdravila s kologama ranije nego inače.

- Idem zubaru, vidimo se sutra - naglasila je žena koja radi kao predstavnica sustava za kvalitetu, i otišla iz sjedišta tvrtke u Maksimiru. Je li doista išla u stomatološku ordinaciju ili je to bio tek izgovor za susret koji je uslijedio nešto kasnije, nije poznato. Kasnije poslijepodne stajala je ispred poslovnice Raiffeisen banke na Vukovarskoj aveniji, odjevena u rozu vestu i čekala svog dečka. Vrijeme je kratila razgovarajući s majkom preko mobitela.

Šetali zagrljeni

- Evo ga, mama, stigao je! Čujemo se poslije, pusa - bile su zadnje riječi upućene majci. Silvana je mladića prisno pozdravila. Slučajnom prolazniku moglo se učiniti da su u vezi. Krenuli su preko prometne Vukovarske avenije kroz naselje Vrbik prema famoznim “raketama”. U jednoj od njih, na drugom katu, u podstanarskom stanu Silvana je godinama živjela. Došetali su do ulaznih vrata zgrade. Zagrljeni. On ih je otključao, prema čemu se može zaključiti da je i on imao kopiju ključa. Ušli su u stubište i krenuli pješice, jer Silvana je redovito koristila stepenice, a ne lift. U stanu su se zajedno zadržali pola sata. Nikakva se buka nije čula. Prozori su bili odškrinuti. Što se točno dogodilo za vrijeme druženja, ni obitelji Nekić niti istražiteljima još nije jasno. Ćelavi mladić u prugastoj majci sjurio se niza stube i odšetao preko parkirališta u smjeru Vukovarske, prema lokaciji gdje se i susreo sa Silvanom. Od tada plavokosu i prilično samozatajnu Silvanu nitko više nije vidio ni čuo.

Čuđenje na poslu

Sljedećeg jutra, svega 12 sati nakon što je izašao iz Silvanina podstanarskog stana i vjerojatno proveo neprospavanu noć, mladić je nazvao njezinu majku Milicu u Našice i ispričao kako je završila u bolnici, a mobitel na servisu. Na prvu su roditelji prihvatili tu priču. Dan kasnije, u subotu, počeli su sumnjati, ali očito su vjerovali mladiću. Ipak, kasnije su počeli nazivati zagrebačke bolnice, ali na čuđenje Nekićevih, nitko s imenom i prezimenom njihove kćeri nije bio hospitaliziran, niti mu je pružena pomoć. Sumnje su kulminirale u ponedjeljak nakon što je Silvanina sestra blizanka nazvala njezina poslodavca, ali odgovor koji je dobila bio je šokantan: “Nažalost, nismo je vidjeli od četvrtka. U petak nije došla, a mislili smo da će se barem javiti”.

Shrvana majka, koja se u ponedjeljak, točno u 13 sati, susrela sa šokantnim prizorom mrtve kćeri, ne nalazi riječi da opiše svoju bol.

- Jednostavno vam ne mogu ništa reći. Molim vas, ostavite me - jedva je izustila. U tvrtki u kojoj je radila zavladala je tuga, baš kao i u Našicama, gdje je odrasla.

Lažna utjeha

- Nitko nije primjećivao ništa čudno. Bila je vrlo ambiciozna. Uskoro je trebala preuzeti novi angažman, čime bi se, popela i stepenicu više u poslovanju. Nije se žalila ni na što, ni na koga, ali opet, bila je zatvorena.

Njezin je odlazak veliki gubitak za tvrtku jer teško je naći profesionalce. Ponudili smo pomoć obitelji, posebno novčanu oko organizacije sahrane. Tu smo za njih što god im bude potrebno - poručili su kratko iz Silvanine tvrtke CEI-IETA. Istražitelji u najstrožoj tajnosti rade na slučaju i pokušavaju složiti mozaik događaja koji su doveli do tragedije. I dalje nije jasno je li Silvana ubijena, ili je riječ o tragičnom slučaju sa smrtnom posljedicom. Za ćelavim mladićem koji je uputio lažni poziv utjehe Nekićima, znajući da im je kći mrtva, intenzivno se traga.

Nije se odvajala od mobitela, stalno je pričala s blizankom

Ono što je najviše Silvaninim poznanicima privuklo ppozornost jest njezino intenzivno telefoniranje. Od mobitela se, kažu, nije odvajala.

- Povezivali smo to s njezinom povezanošću sa sestrom blizankom, ali tko će znati što se događa kad ljubav ušeta u naše živote. Majci, bivšoj medicinskoj sestri, i ocu koji je radio u prosvjeti, nije u Našice često svraćala, no održavala je kontakte. Imala je onaj klasični odnos majka - kći. Znam samo da se njezina majka Milica u subotu i nedjelju jadala kako ne može doći do nje, a onda joj se u ponedjeljak okrenuo svijet. Ne znamo što bismo joj rekli, riječ “sućut” je preblaga - kažu susjedi iz Našica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:51