SPLIĆANI ZAPREPAŠTENI

Šok i nevjerica u gluho doba noći: Čuli su da im nešto pada po prozoru, nije bila ni voda, ni kiša, već - urin!

Slučaj je završio na sudu gdje je 71-godišnjak kažnjen novčano sa 300 eura

ilustracija









 

 Nikola Vilic/Cropix

Brački 71-godišnji umirovljenik priuštio je šok i nevjericu u gluho doba noći svojim splitskim susjedima kada je, iz samo njemu znanog razloga, kroz prozor stana višekatnice odlučio istresti sadržaj vrča za uriniranje tzv. ‘guske‘.

Bilo je to 12. svibnja u 2.15 sati kada su zgroženi susjedi, čuvši da im ‘slap‘ tekućine, za koju su vrlo brzo otkrili da je urin, pada po prozoru. Obavijestili su o tome policiju koja je vrlo brzo pronašla vlasnika prolivene mokraće koju je istresao kroz prozor stana okrenut prema ulici.

Policija je umirovljenika privela u postaju te mu ispisala prekršajni nalog jer je remetio javni red i mir ogriješivši se o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Slučaj je završio na sudu gdje je 71-godišnjak kažnjen novčano sa 300 eura. A kako je u policijskoj postaji proveo cijeli jedan dan, izrečena kazna će mu biti umanjena za 39,82 eura tako da još ima za platiti od svojih 400 eura mirovine iznos od 260,18 eura. A mora podmiriti i 40 eura sudskih troškova.

Umirovljenik je svoj grijeh u sudnici priznao pa mu je priznanje uz dosadašnju neosuđivanost uzeto kao olakotna okolnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2024 10:45