DOBRO JE I PROŠLA

Splićanka koja je vrijeđala i pljunula turistkinju azijskog porijekla pijana je pretukla svoju kćer, a stradao je i bivši partner

Sumnja se da kćer napala dok je u krvi imala 1,34 promila alkohola te da je ju je više puta udarila i vrijeđala

Rasistički incident u Splitu

 Screenshot/TIKTOK

Četrdesettrogodišnja Splićanka za koju se sumnja da je sredinom lipnja 2024. u Konzumu u Splitu pljunula i vrijeđala turistkinju iz Norveške azijskog porijekla te njezinog partnera nedavno je optužena za tri kaznena djela na štetu svoje djece, piše Dalmatinski portal.

Državno odvjetništvo sumnja je da je u srpnju prošle godine u popodnevnim satima kraj igrališta osnovne škole u splitskoj gradskoj četvrti Spinut s koncentracijom alkohola u krvi od 1,34 promila udarila svoju kćer.

Dalmatinski portal piše da je 43-godišnjakinja prvo vikala na kćer te da je komentirala njezin izgled. Kći joj je navodno rekla da se tri godine nije brinula o njoj. Četrdesettrogodišnjakinja ju je nakon te izjave tri puta pljunula u lice, a zatim ju je tri puta udarila šakom u kojoj je držala elektronsku metalnu cigaretu.

Četrdesettrogodišnjakinja je zatim napustila lice mjesta, no kasnije se na njega vratila s 10-godišnjim sinom. Pred njim je ponovno udarila kćer po glavi i tijelu. Jednom ju je udarila i nogom u leđa. U jednom joj je trenutku uzela mobitel, no ova joj ga je uspjela istrgnuti iz ruke. Četrdesettrogodišnjakinja je svoju kćer nakon toga po glavi i tijelu udarila najmanje deset puta, a Dalmatinski portal navodi da ju je i čupala za kosu i gušila. Kćeri je navodno govorila da je "štra*a" i "kur*a", prijetila joj je davljenjem.

Četrdesettrogodišnjakinja je vrijeđala i pljuvala prolaznike. Njezinog je 10-godišnjeg sina to šokiralo, uznemirilo i uplašilo.

Nakon što je 43-godišnjakinja privedena, bacila se na zid jedne od prostorija u Prvoj policijskoj postaji Split te napravila rupu površine 2400 kvadratnih centimetara. U stropu su se nakon incidenta razdvojile ploče.

Četrdesettrogodišnjakinju se tereti za nanošenje ozljeda kćeri, povredu prava sina te oštećivanje imovine Republike Hrvatske. Za prva dva kaznena djela predložena je sankcija od po godine i pol zatvora, a za treće šest mjeseci.

Četrdesettrogodišnjakinja je priznala da je udarila kćer dok je u ruci držala električnu cigaretu te da ju je udarila još jednom bez cigarete. Tvrdi da su to jedini udarci koje joj je zadala. Dodala je da smatra da je kći bila bezobrazna prema njoj. Potvrdila je da je vrijeđala svoju kćer. Dodala je da njezin sin ništa od toga nije vidio. Rekla je i da nije razbila zid u Prvoj policijskoj postaji Split te ustvrdila da ju je u njega bacio policajac.

Dalmatinski portal navodi da je 43-godišnjakinja prije četiri godine osuđena zbog prijetnji bivšem partneru. Njegovu je desnu arkadu porezala električnom cigaretom te mu pri tom rekla: "Ako bilo tko mene ugrozi, napast ću ga nožem. Tebe ću prvog prerezati preko vrata."

Za to je kazneno djelo osuđena na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 19:18