UHIĆENJE NA BAJAKOVU

Srbin (59) s pištoljem stigao na granicu, a kada su policajci njegovo ime ukucali u računalo, imali su što vidjeti

Državljanin Srbije na Bajakovu nije postupio sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja, a obzirom i na tjeralicu je pritvoren

GP Bajakovo

 Emica Elvedji/Cropix/Cropix

Kad je dolazio u gluho doba noći na granični prijelaz Bajakovo, državljani Srbije policajcima nije prijavio najvažniji detalj u vozilu, ali izgleda nije ni znao da se nalazi na međunarodnoj tjeralici.

Zbog toga je izdvojen iz prometa te mu je prvo ispisan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna, a potom je odveden u pritvor jer je protiv njega na snazi tjeralica zbog počinjenja kaznenih djela iz domene imovinskih delikata pa je i uhićen te predan pritvorskom nadzorniku.

Naime, 59-godišnji državljanin Srbije je još 2. kolovoza u 1.54 sati stigao na granični prijelaz s ciljem da uđe u Hrvatsku u vozilu srbijanskih nacionalnih oznaka.

- Prilikom obavljanja granične kontrole, 59-godišnjak nije policijskim službenicima prijavio plinski pištolj s četiri pripadajuća streljiva, što je bio dužan učiniti sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. Oružje i streljivo su privremeno oduzeti, a za počinjeni prekršaj mu je izrečena novčana kazna - kažu iz PU vukovarsko srijemske otkrivši da je na kraju državljanin Srbije, na osnovu tjeralice, predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 11:45