LOVA DO KROVA

Srbin na granicu sa RH stigao s brdom gotovine: Reagirao je čim su ga pitali ima li što za prijaviti

Carinici su državljanu Srbije ispisali prekršajni nalog zbog kršenja članka 69.c Zakona o deviznom poslovanju te ga papreno kaznili

nezakonit unos gotovine

 Carinska uprava

Mrak na oči pao je državljaninu Republike Srbije kada se u četvrtak navečer pojavio na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Carinici su ga, postupajući prema ustaljenom scenariju, upitali ima li što za prijaviti.

Bilo je to dovoljno da se na njegovu licu primijeti tračak tajne koju skriva, a ubrzo se ta nelagoda zbog znatiželje carinika pokazala i opravdanom.

image

nezakonit unos gotovine

Carinska uprava

Naime, otkrili su da državljanin Srbije prilikom ulaska u carinsko područje Europske unije, nije izvršio obavezu prijave gotovine i to čak 333.000 BAM-a (bosansko-hercegovačkih konvertibilnih maraka) što je pretvoreno u eure impresivnih 170.260,20.

Zbog iznosa nezakonitog unosa gotovine u svežnjevima skrivene u torbi i u pretincu između dva sjedala, a za koju se može kupiti jedan stan, državljanin Srbije novčano je kažnjen.

Ispisan mu je prekršajni nalog temeljem članka 69.c Zakona o deviznom poslovanju te mu je izrečena novčana kazna ‘teška‘ 42.000 eura što je četvrtina iznosa koji je imao kod sebe.

image

nezakonit unos gotovine

Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 03:50