PAO NA AUTOCESTI

Srbina nanjušila ‘Karma‘: ‘Tvrdio je da vozi PVC stolariju za kupca u Francuskoj...‘

Kod Srbina pronađeno 291.200 komada cigareta pa je prijavljen za izbjegavanje carinskog nadzora, a kombi i roba su mu oduzeti
 Carinska uprava

Mislio je proći neopaženo kada je u subotu navečer u Mercedesu Sprinter srbijanskih nacionalnih oznaka odlučio proći kroz Lijepu našu. No, provodeći pojačane mjere nadzora na autocesti A3, ovlašteni brodski carinici su sasvim opravdano na odmorištu Sredanci - sjever, zaustavili kombi kojeg je vozio držaljanin Srbije.

I dok je on objašnjavao i prilagao papire kako u kombiju prevozi PVC stolariju koja je bila deklarirana kao roba "od pošiljatelja u Srbiji za primatelja u Francuskoj", službeni carinski pas za detekciju duhana zvan Karma njuškao je oko vozila. I nanjušio čak 291.200 komada raznih vrsta cigareta koje su carinici potom pronašli u vozilu među PVC stolarijom nakon što su od nadležnog suda ishodili nalog za pretres.

image
Carinska uprava

Navedenom akcijom carinici su spriječili pokušaj krijumčarenja cigareta u zemlje Europske unije

-Zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz članka iz članka 257. točka 1. Kaznenog zakona protiv vozača je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. Kao sredstvo počinjenja kaznenog djela oduzeto je predmetno kombi vozilo i roba koja je korištena za krijumčarenje cigareta - kažu iz Carinske uprave.

image
Carinska uprava
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 13:44