PROGLAŠENA KRIVOM

Studentica iz Rijeke rođena u Las Vegasu pokrala hrvatsku kladionicu: ‘Brat je rekao da je dobio neke novce...‘

Osim što je dobila uvjetnu zatvorsku kaznu, osuđena studentica mora vratiti novac kladionici nakon što presuda postane pravomoćna

Ilustrativna fotografija

 Vasilii Binzari/Panthermedia/Profimedia

Studentica iz Rijeke rođena u američkom gradu Las Vegasu osuđena je na osam mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, zbog računalne prijevare, piše N1 Televizija.

Ova 23-godišnjakinja, koja ima hrvatsko i američko državljanstvo, proglašena je krivom jer je s računa PSK kladionice u prosincu 2022. povukla nešto više od 4,6 tisuća eura.

Učinila je to, kaže riječki sud, nezakonito, preko računalne aplikacije PSK kladionice, a koristila je pri tome svoj korisnički račun od imenom “Rujorux10”. Istražitelji su utvrdili i s kojeg je ID broja upala u sustav te napravila čak 35 transakcija, prebacujući novac s računa PSK na svoj.

Osim što je dobila uvjetnu zatvorsku kaznu, osuđena studentica mora vratiti novac kladionici nakon što presuda postane pravomoćna.

Djevojka je doduše pokušaja uvjeriti istražitelje da nije prekršila zakon, no ni tužiteljstvo ni sud nisu joj povjerovali. “Korisnički račun u PSK kladionici otvorila sam na svoje ime, ali za svog maloljetnog brata koji ga je onda dalje koristio. Ja nisam upravljala tim računom”, tvrdila je.

U svom se iskazu prisjetila da joj je krajem 2022. brat rekao da je na kladionici osvojio neki dobitak, te je novac htio podijeliti s prijateljima, piše N1 Televizija. “Tražio je od mene da te iznose podignem, pa sam to i napravila”, rekla je u svojoj obrani.

Tužiteljstvo je, međutim, istaknulo kako za to nije priložila nikakve dokaze, a nije ni odgovarala na pitanja kako bi možda pojasnila što se točno dogodilo.

Iz PSK su, pak, otkrili neovlaštene transakcije jer su im dojavljene putem procesora plaćanja internetskog prometa. Nakon toga su utvrdili da je novac neosnovano završio na računu studentice iz Rijeke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 11:19