OPREZ PRI NAJMU

Studentice ostale kratkih rukava u Barceloni: ‘Uplatile smo smještaj, i to dva puta. Nakon toga se iznajmljivačica prestala javljati‘

Policija apelira na građane da prije uplate za smještaj dobro provjere oglase, recenzije, stranice...

Ilustracija

 Weyo/alamy/alamy/profimedia/Weyo/alamy/alamy/profimedia

Oprez pri najmu stana, apelirala je labinska policija kojoj su se obratile ovih dana dvije studentice koje su prevarene prilikom traženja smještaja u inozemstvu.

Prema navodima kaznene prijave, djevojke su na društvenoj mreži pronašle oglas za najam stana u Barceloni i javile se na naznačenu adresu e-pošte. Nakon što su dogovorile smještaj i izvršile uplatu na dostavljen broj računa, kontaktirala ih je navodna pružateljica usluge smještaja da uplata nije prošla.

Vjerujući u to što im je rečeno, djevojke su izvršile novu uplatu nakon koje im se tobožnja iznajmljivačica više nije javljala. Na kraju su prevarene za nekoliko tisuća eura pa su se obratile za pomoć istarskoj policiji koja još jednom upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

- Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava. Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena - apeliraju iz PU istarske građanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 09:21