UBOJSTVA U VOJNIĆU

SUĐENJE ZA KRVAVI OBRAČUN 'Jednog je mladića ubo u srce, a drugom prerezao vratnu arteriju'

Boško Šapić je zbog ljubomore ubio bivšeg dečka svoje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec, i njegovog prijatelja Dejana Vučkovića
 Robert Fajt / CROPIX

Dvije od sedam rana koje je nožem, prošle godine u studenom ispred noćnog bara Heart u Vojišnici nedaleko Karlovca, Boško Šapić (21) zadao svojem suparniku Alvinu Horvatiću (23) bile su smrtonosne, dok je za drugog mladića, Dejana Vučkovića (20) kobna bila samo jedna porezotina na vratu, zaključak je liječnika specijalista sudske medicine dr. Stjepana Gusića i dr. Kristijana Bečića, koji su danas ispitani na Županijskom sudu u Karlovcu, u nastavku suđenja dvostrukom ubojici Bošku Šapiću kojega tužitelji terete da je zbog ljubomore usmrtio Horvatića, bivšeg dečka tadašnje svoje djevojka Viktorije Jakuš Mejarec, te tijekom tuče i njegova prijatelja Vučkovića.

- Na tijelu sam utvrdio pet ubodnih i dvije rezne rane (dvije na prsima, dvije na leđima, jedna bočna, jedna na dlanu i jedna u predjelu nadlaktice). Ubodna rana nastala u prednjem lijevom dijelu prsišta duboka je devet cm i probila je srce, ubodna rana s bočne strane grudnog koša, između 8. i 9. rebra, također duboka oko devet cm ozlijedila je pluća. Te dvije rane bile su smrtonosne, ostale se mogu okvalificirati kao lakše. Sve one nastale su nožem ili predmetom sličnim nožu. Horvatić je u trenutku smrti bio u pijanom stanju s koncentracijom od 2,24 promila alkohola iz uzorka urina ili 1,60 iz krvi. Po nastanku ozljeda mogu zaključiti da je oštećeni u odnosu na okrivljenika u trenutku nastanka ozljeda bio okrenut sučelice te u jednom trenutku i leđima, a njegovu ozljedu na dlanu možemo nazvati obrambenom ozljedom - zaključio je dr. Gusić.

Njegov kolega dr. Bečić vještačio je ozljedu na tijelu preminuloga Vučkovića te ustvrdio da je zadobio samo jednu ozljedu koje je ujedno bila i smrtonosna.

- Radi se o reznoj rani na lijevoj bočnoj strani vrata od 11 cm koja završava u vršku lijevog plućnog krila u kojoj je ozlijeđen vratni mišić i prerezana arterija. Napadač mu je u trenutku ozlijeđivanja bio okrenut sučelice - rekao je dr. Bečić, dodajući da je preminuli u trenutku smrti bio u trijeznom stanju.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem novih vještaka, a sudac Ante Ujević najavio je i rekonstrukciju događaja koje će biti naknadno zakazana.

Podsjetimo, na prethodnoj rasparavi ispitana je fatalna Viktorija, koja je promijenila iskaz dan istražiteljima. Dok je u istrazi tvrdila da je Šapić krenuo s parkirališta, pa potom stao i izašao van s nožem te napao dvojac, na sudu je rekla kako ne se sjeća na koji način je automobil stao, te da su Boška na silu izvukli iz automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 02:03