ZVJERSTVO

SUPRUGU IZUBIJAO MAČETOM, OTKINUO JOJ NOS Nakon niza operacija utvrđena joj i teška ozljeda oka

 Božidar Vukičević/Cropix

Dubrovkinja M.K. (35), koju je u noći s 12. na 13. kolovoza ove godine na spavanju u njihovoj kući u Župi dubrovačkoj zaskočio i izmasakrirao njezin suprug I.K. (41) još uvijek se nalazi u KBC-u Split na Odjelu maksilofacijalne kirurgije. Kako Slobodna Dalmacija doznaje od dr. Slavena Lupi Ferandina, koji je obavio tri operativna zahvata na nesretnoj ženi, ona se sada osjeća bolje.

- Njezino opće zdravstveno stanje je bolje. Više ne jede preko sonde, nego hranu prima na usta. Kontaktibilna je, s njome se može razgovarati, boljeg je raspoloženja iako još uvijek uzima tablete za umirenje, kao i antibiotike.

Sa svih njezinih rezova na licu i vratu skinuti su šavovi i njezin izgled je zadovoljavajući, jer su se povukle sve otekline koje je imala po licu i glavi. Još uvijek joj je spuštena vjeđa desnog oka, iako se nešto malo otvorila, no u kolikoj će se mjeri otvoriti to ćemo još vidjeti - kazuje dr. Lupi Ferandin.

Kako doznajemo od dr. Lupi Ferandina, M.K. je odvedena na pregled kod okulista koji su utvrdili tešku ozljedu desnog oka, odnosno očne jabučice.

Operacijom ženi je na vratu zatvoren privremeni otvor na dušniku. Kako smo već u nekoliko navrata pisali, alkoholizirani suprug svoju je suprugu teško ozljedio najvjerojatnije mačetom, sjekirom ili kosirom, nanijevši joj po licu i vratu više reznih rana, slomivši još gotovo sve kosti lica, donju i gornju čeljust, jagodičnu kost, očnu duplju, slomiši joj nos i probivši joj dušnik.

Nakon toga ju je ostavio u krvi i izišao iz kuće. Žena je tada preživjela pukom srećom. Da joj je oštrim predmetom zarezao karotidu na vratu, bila bi iskrvarila i preminula, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:38