NARKO BIZNIS

Suvlasnik Ritza priznao da je preprodao kilogram ‘bijelog praha‘, sve se odvilo u poznatoj palačinkarnici

G.-u je izrečena djelomično uvjetna zatvorska kazna u trajanju 13 mjeseci, s time da šest mjeseci mora provesti iza rešetaka
 Goran Mehkek/Cropix

M. G., suvlasnik noćnoga kluba Ritz u kojemu je u travnju 2023. ubijen Tomislav Sabljo, osuđen je u četvrtak na temelju nagodbe s USKOK-om za preprodaju kilograma kokaina koji je nabavio početkom 2021. godine.

G.-u je izrečena djelomično uvjetna zatvorska kazna u trajanju 13 mjeseci, s time da šest mjeseci mora provesti iza rešetaka dok mu je ostalih 7 mjeseci uvjetovano time da u sljedećih pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Izrečena mu je i sporedna novčana kazna od čak 100.000 eura, a mora vratiti i 60.000 eura nepripadajuće imovinske koristi koju je stekao prodajom kilograma kokaina. Budući da je nakon uhićenja iza rešetaka bio nešto više od mjesec i pol, morat će obavezno doslužiti još četiri i pol mjeseca.

image

Prvooptuženi Viktor Milaković (u prvom planu)

Facebook

G. je bio optužen s još 19 osoba, predvođenih Viktorom Milakovićem i Darkom Jandrićem.​ zbog sumnji da je bio dio mreže preprodavača droge koja je preprodala 761 kilogram marihuane, devet kilograma kokaina, 15 kilograma amfetamina i 3000 tableta Ecstasyja, no njemu se konkretno na teret stavljala samo kupnja i prodaja kilograma kokaina.

Budući da je od svih okrivljenika on jedini zasad pokazao želju za nagodbom, postupak protiv njega je razdvojen, a sud tek treba odlučivati o ostatku optužnice koja tereti preostalih 19 okrivljenika. G. je u rujnu prošle godine uhićen u akciji policije i USKOK-a u sklopu proširenja istrage protiv Milakovića i ostalih, koji su u vrijeme uhićenja već bili u istražnome zatvoru zbog ranijih optužbi za postavljanje bombe na Laništu.

Kokain u Činkici

Kako je Jutarnji pisao u rujnu prošle godine, G. je kilogram kokaina kupio za 35.000 eura. Točnije, Jandrić je prvo dva kilograma droge kupio od nepoznate osobe koja je potom kolala 11. siječnja 2021. po Maksimiru. Drogu je u jednu zgradu dovezla nepoznata osoba u Audiju i istu je potom preuzeo Vjeran Krvavica te ju smjestio u Peugeot i odvezao u garažu na Ravnice. Tamo je kokain izvagao, prepakirao i pripremio za daljnji put pa je prema Jandrićevim uputama 18. siječnja kilogram kokaina isporučio u Špansko, u lokal Činkica u kojem se nalazio G..

"Brojim", šalje Krvavica poruku s fotografijom novčanica Jandriću, a nedugo potom mu piše "Obavili". I upravo poslana fotografija eura s pozadinom keramičkih pločica poda Činkice kao i komunikacija G.-a pod nadimkom Boost, za USKOK su dovoljni dokazi da je Krvavica drogu, koju je naručio od Jandrića, predao G.-u i zauzvrat mu dao za Jandrića 36.000 eura. (H. K. J.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 11:29