RAT POČEO I U OSIJEKU

Taksijem namjerno naletio na vozača konkurentske tvrtke

 Vlado Kos/CROPIX

OSIJEK - Latentni sukob starih i novih taksista u Osijeku, koji traje od dolaska Taxi Cammea u grad prije mjesec dana, kulminirao je u noći s četvrtka na petak, a epilog je bilo uhićenje jednog od starih taksista zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda vozaču Taxi Cammea.

Naime, prema priopćenju iz Cammea do incidenta je došlo u petak oko 2,30 sati u Tvrđi pri čemu je, kako navode u Cammeu, "autotaksist Vladimir Vodopić namjerno svojim autotaksi vozilom naletio na naša dva vozača Kristijana Klajna i Zorana Teku koji su stajali pored svojih autotaksi vozila. Pri tome je Klajn zadobio ozljede koje su okarakterizirane kao teške – ozljeda tetive, koljena i prstiju stopala,“ stoji u priopćenju Cammea.

U priopćenju navode i da to nije prvi slučaj te ističu kako je prije nekog vremena „Vodopić svojim vozilom pokušao udariti u naš minibus s putnicima.“ Zbog svega najavljuju podnošenje kaznene prijave protiv Vodopića, a uputit će i zahtjev da mu se oduzme licenca.

Također će tražiti od nadležnih organa da provedu kontrolu ispravnosti autotaksi vozila članova Udruženja autotaksi prijevoznika iz Osijeka. Zbog incidenta u tvrđi intervenirala je i osječka policija, koja je Vodopića i uhitila te ga nakon obavljenog razgovora pustila, a cijeli slučaj proslijedila nadležnom Državnom odvjetništvu.

Vodopić pak demantira da je ikoga ozlijedio i tvrdi da mu je sve namješteno.

- Imam i svjedoka, putnika u vozilu, koji će potvrditi što se doista dogodilo. Ja sam prolazio između njihovog minibusa i njih trojice koji su stajali uz cestu tako da ne mogu ni proći normalno, pa sam išao izuzetno sporo, pri čemu sam retrovizorom zakačio po ruci jednoga od njih. Počeli su me vrijeđati i tražiti da izađem iz auta, a ja sam nastavio put i odvezao svog putnika.

Kad sam se vratio izazivali su me i na tuču, no nisam nasjeo, a poslije sam policiji sve ispričao. Taj za kojeg kažu da sam ga ozlijedio se čak sam odvezao u bolnicu. Ne znam kako su to teške ozljede, ako je mogao sam voziti do bolnice i cijeli taj incident mi je namješten. Nakon svega preostaje mi samo uzeti odvjetnika – rekao je Vodopić.

Podsjetimo, Cammeo je u Osijeku počeo s radom 9. travnja i uveo je promotivnu cijenu od 13 kuna za vožnju do pet kilometara. Satri taksisti su odgovorili cijenom od 12 kuna za istu udaljenost i od tada traju napetosti i sporadični incidenti između dvije suparničke strane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:38