SUĐENJE MILOŠU BOŽIĆU

Taksist je kroz Jastrebarsko bježao od opakog kamatara

Počeo postupak koji bi trebao razjasniti okolnosti pod kojima je iskusni taksist Miloš Božić u stravičnoj nesreći u Jaski usmrtio Klaru Režek (19)
 Marko Miščević/Cropix

JASTREBARSKO - Suze su se slijevale niz lice čovjeka u tamnom odijelu dok je sjedio ispred malene sudnice u Jastrebarskom. Svakog se jutra supruga i on bude sa spoznajom da njihove Klare više nema. Imala je samo 19 godina i njezinom smrću stao je i njihov život. Ipak, kada su se suočili s čovjekom koji ju je usmrtio automobilom u lipnju prošle godine, emocije su bile prejake da bi zadržali prisebnost.

Suze na spomen imena

- Da ima imalo ljudskosti u njemu, već bi nam rekao da mu je žao. Osam mjeseci je prošlo od nesreće, nikada nas nije ni pokušao nazvati, a to je najmanje što je mogao učiniti. Njegove nam riječi sada ništa ne znače - kroz suze je rekao Zdravko Režek o Milošu Božiću, taksistu kojem je počelo suđenje na sudu samo stotinjak metara udaljenom od mjesta na kojem je djevojka poginula. Na ročišu je svjedočio i H. S. (17), Klarin prijatelj koji je teško stradao u naletu.

- Ne sjećam se nesreće, samo znam da sam se našao s Klarom oko 22 sata, prošetali smo se pokraj teniskih terena i krenuli prema kući - ispričao je H. S. Na prvi spomen Klarina imena u sudnici njezini roditelji briznuli su u plač.

- Ne smatram se krivim, ali jako mi je žao i ispričavam se roditeljima i obiteljima oštećenih - rekao je Božić.

Suđenje će možda razjasniti što je vozača s dugogodišnjim iskustvom natjeralo da pritisne papučicu gasa i sa suludih 118 kilometara na sat u centru Jastrebarskog odnese jedan mladi život.

Iako je Božić prvo govorio da mu je pozlilo, medicinsko vještačenje pokazalo je da to nije istina. Nije bio pijan, a automobil je bio tehnički ispravan. No, ubrzo nakon nesreće pojavila se neobična priča koja je Božića povezala s poznatim karlovačkim kamatarom Željkom Kovačevićem Kekom.

Motao se oko automobila

Kobne večeri Božić je, prema različitim izvorima, automobilom bježao od Kovačevića koji je jurio za njim po Jastrebarskom. Kamatara i taksista povezala je Božićeva ljubav prema kocki. Kada bi taksistu sreća okrenula leđa, Keko bi mu navodno posuđivao novac. Željko Kovačević motao se oko Božićeva auta neposredno nakon nesreće. Posvjedočio je to i jedan od vatrogasaca koji je rezao lim Božićeva smrskanog Mercedesa.

U potpunom kaosu kamatar je navodno nešto i uzeo iz Mercedesa.

Ubojica i konjokradica: Romima ukrao Sokola i Zvekana

Željko Kovačević ima bogat policijski dosje. Odavno je poznat po brojnim imovinskim deliktima, a povezivalo ga se sa švercom ljudi i automobila. Kamatarenjem se navodno počeo baviti već početkom devedesetih. Kao 25-godišnjak je ubio čovjeka. Pokušao je 2008. pregaziti pripadnika Kobri nakon što mu je zaustavio malodobnu kćer na skuteru. Također, 11-godišnjem sinu dao je da vozi BMW X5 po Karlovcu. I nakon nesreće je opet “pridobio” pažnju policije kada je u Samoboru uz prijetnju pištoljem romskoj obitelji ukrao kamion s konjima Sokolom i Zvekanom, zbog čega je zaradio kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:55