BEZ KONTROLE

Thompsonova susjeda nasrnula štapom i metalnom cijevi na komunalnog redara: ‘Gubo plaćenička, ovo je moje!‘

Redar je stigao po dojavi o okupaciji gradskog zemljišta, prepao se i zvao policiju koja je Milenu B. kazneno prijavila za prisilu

Ilustrativna fotografija

 Bruno Konjevic/Cropix/

Splićanka Milena B. (64) nije se uspijevala kontrolirati kad ju je na tuđem zemljištu, točnije u vlasništvu Grada Splita, uz ilegalno odloženi građevinski otpad, uočio komunalni redar. On je na prostor zemljišta u Ulici Hrvatske neovisnosti stigao službenim vozilom i u odori s oznakama komunalnog redarstva. Imao je zadatak odraditi očevid i fotografirati zatečeno stanje nakon što je Odjel dobio informaciju da je nepoznata osoba zauzela gradsko zemljište i na njemu odlaže veće količine građevinskog materijala.

Prisustvo njoj nepoznatog muškarca na ‘njezinom‘ zemljištu uzrujalo je vrijednu Milenu koja je odmah izletjela iz omanjeg poslovnog objekta na zemljištu u kojem je toga trenutka bila te ‘navalila‘ na stranca u odori. Užurbano mu je prišla i tražila da napusti zemljište. Inzistirala je i da prekine sa snimanjem i uvjeravala ga da je to privatno vlasništvo. A kad joj se redar predstavio službenom značkom i upitao je tko je vlasnik odloženog materijala, tužiteljstvo tvrdi da mu se unijela u lice vičući "Pi*ka ti materina, gubo plaćenička, ovo je moje". Nakon toga se, prema optužbi, vratila u kućicu po ‘naoružanje‘ i potom ponovno krenula prema redaru mašući mu sa štapom u ruci "da se gubi".

Strpljivi redar joj je ponovno pokušao ukazati na protupravnost ponašanja te da na taj način vrši napad na službenu osobu, ali je Milena otišla korak dalje dohvativši se metalne cijevi dužine metra kojom je ponovno krenula na redara.

Mahala je energično do te mjere da se redar uplašio za svoj život bez da je dovršio posao do kraja. Sakrio se u službenom vozilo i pozvao policiju tog 12. ožujka 2021. oko 12.30 sati koja je s Milenom, potom, obavila razgovor te ju kazneno prijavila za prisilu prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

S odmakom od tri i pol godine, splitski Općinski sud je prošlog mjeseca donio nepravomoćnu presudu kojom je 64-godišnjakinju, u formi kaznenog naloga na prijedlog tužiteljstva, osudio na šest mjeseci zatvora sa jednogodišnjim rokom kušnje te joj naložio plaćanje 50 eura sudskih troškova.

No, Milena B., inače susjeda pjevača Marka Perkovića Thompsona sa Žnjana s kojim se i sporila, je na osuđujući kazneni nalog uložila odmah prigovor tako da će se od optužbi tužiteljstva braniti u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 09:57