UŽAS U VELIKOJ GORICI

Tijela majke i sina pronađena u raspadnutom stanju, susjedi zgroženi i očajni: ‘Računali smo da će on doći. To je jedina greška‘

Susjedi smatraju kako su nepravedno etiketirani. Govore kako ih je obitelj trebala prije obavijestiti

Gorica

 Screenshot/Nova Tv

Obdukcija 78-godišnjakinje i 42-godišnjaka pronađenih u subotu u raspadajućem stanju u Velikoj Gorici još nije dovršena. Iako susjedi tvrde kako pripadaju majci i sinu, tijela još nisu identificirana, piše Dnevnik.hr.

Stručnjaci pojašnjavaju kako je par dana, čak i svega dva dana dovoljno da se tijela raspadnu. Faktori koji utječu na stanje tijela su osunčanost, strujanje zraka ili biološki faktori poput infekcija...

Građani u potreseni, ali ih ne iznenađuje ravnodušnost.

- Ništa me više ne iznenađuje, kakvi smo ljudi počeli biti, da gleda svatko samog sebe, da drugog ni ne gledamo, ni provjerimo kako je tko, pitamo..., rekla je Milena Dragić.

Mato Augustinović je poručio:

- To je samo dokaz koliko smo osjećajni i osjetljivi jedni prema drugima. Da susjed susjeda ne pozna, prijatelj prijatelja, rođak rođaka.

Susjedi smatraju kako su nepravedno etiketirani. Govore kako ih je obitelj trebala prije obavijestiti.

- Mi smo svi primijetili, mi smo reagirali, ali nitko nije nazvao policiju. To nam je jedina greška jer smo cijelo vrijeme računali da će on doći, rekla je Ana Vilček, predstavnica stanara.

Sin koji ih je, prema riječima susjeda i pronašao u subotu, nije bio u ponedjeljak u Šibenskoj 19.

Svjedokinja događaja, još uznemirena svime, priča kako se vratila kući nakon dva tjedna i po mirisu je zaključila.

- U zadnje vrijeme ga nisam redovito viđala, ali znam da su se čuli telefonom. Oni su njih dobre volje htjeli staviti u dom, ali su to oni dvoje odbili. Kako mene nije bilo, nisam dolazila, išla sam pozvoniti, prvi put, drugi put, muhe i mirisi, znala sam odmah, rekla je Nada Stojić, susjeda preminulih.

Kazali su i kako su majci i sinu ponudili dom u koji nisu htjeli ići. Nisu bili korisnici Zavoda za socijalni rad. U udruzi Starka kažu kako je društvo sve starije, a time i ovakvih priča sve više.

- Uglavnom se događa osobama starije životne dobi koje su same, nisu korisnici Zavoda za socijalni rad, nemaju nikoga i nitko o njima ne brine. Takvih je osoba sve više, rekla je Sabina Angelina Latin, predsjednica udruge Starka.

Susjedi apeliraju na institucije da očiste stan jer od mirisa, kažu nam ne mogu živjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 22:36