ŠOK U SV. DUHU

Tragedija u Zagrebu: Dječak (7) preminuo tjedan dana nakon operacije krajnika; Oglasila se bolnica, ali i ministar

Pokrenut je postupak unutarnjeg nadzora kako bi se ispitale sve okolnosti ovog slučaja

Bolnica Sveti Duh (ilustracija)

 Zeljko Puhovski/Cropix

Sedmogodišnji dječak preminuo je tjedan dana nakon operacije krajnika koja je obavljena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh. Vijest o smrti djeteta Jutarnjem listu potvrdio ravnatelj bolnice dr. Igor Alfirević, a smrt djeteta se istražuje.

Iz KB-a Sveti Duh danas su potvrdili da je u prostoru reanimacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u četvrtak, 25. srpnja, nakon provedene reanimacije, preminulo sedmogodišnje dijete.

Objavili su kako je dječak bio otpušten iz bolnice prošlog tjedna, a u četvrtak je dovezen u teškom stanju na Objedinjeni hitni bolnički prijem gdje su ga liječnici pokušali reanimirati.

Nažalost, kažu u bolnici, reanimacija nije uspjela i dijete je preminulo.

Iz bolnice su potvrdili informaciju da je dječaku prije tjedan dana učinjena tonzilektomija na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

Šest dana po otpustu vozilom Zavoda za hitnu medicinu iz Zaprešića dovezen je u ranim jutarnjim satima u KB Sveti Duh bez vitalnih funkcija, a smrt je proglašena nakon neuspješne reanimacije.

Bolnica je o ovom strašnom događaju izvijestila Ministarstvo zdravstva te policijsku postaju u Črnomercu.

Pokrenut je i postupak unutarnjeg nadzora kako bi se ispitale sve okolnosti ovog slučaja.

Dodatne odgovore o točnom uzroku smrti dječaka trebala bi dati obdukcija koja će se provesti u Zavodu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

image

Vili Beroš

Željko Puhovski/Cropix

Beroš: Na Svetom Duhu zbog smrti djeteta u tijeku unutarnji nadzor

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u petak da se u KB Sveti Duh, gdje je tjedan dana nakon operacije krajnika umrlo sedmogodišnje dijete, provodi unutarnji nadzor, a nakon što bude gotov procijenit će se ima li elemenata i za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravstva.

"U ovom trenutku mogu samo reći da me jučer nazvao ravnatelj te zdravstvene ustanove i obavijestio o samom događaju i određenim detaljima tog zbivanja. Naložio sam unutarnji nadzor, koji je sada u tijeku", rekao je Beroš novinarima nakon predstavljanja robotskog kirurškog sustava Da Vinci u KBC-u Zagreb.

Beroš je istaknuo da unutarnji nadzor uključuje sve elemente, dijagnostičko i terapijsko postupanje zdravstvenih djelatnika, sestara, liječnika, pomoćnog osoblja u procesu liječenja bolesnika, detalje njegovog otpusta i okolnosti koje su nastale u odgođenom periodu.

"Sve će se to evaluirati, vidjet ćemo kakav će biti zaključak unutarnjeg nadzora", kazao je. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2024 16:44